Publicitat
Diners

Foment s’adhereix a la xarxa d’inversors Banc, de Cecot

Foment del Treball s’ha convertit en nou soci adherit a la Business Angels Network de Catalunya (Banc). El conveni signat pretén promoure el finançament de nous projectes empresarials a través de la inversió privada. Paral·lelament, Banc organitzarà sessions informatives i xerrades obertes a tots els associats de Foment amb l’objectiu de posar en contacte inversors privats (business angels) amb persones emprenedores que cerquen finançament. El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i el president de Business Angels Network de Catalunya (Banc) i de la patronal Cecot, Antoni Abad, van signar recenment a la seu de Foment a Barcelona aquest conveni de col·laboració per promoure el finançament de nous projectes empresarials a través de la inversió privada. Aquest conveni és també fruit i posa en evidencia la nova etapa de relacions que viuen Foment i Cecot des de febrer de l’any passat, quan Cecot va tornar a ser membre de ple dret de Foment després d’una expulsió que va durar gairebé un any per motius estatutaris. Van ser, precisament, el nou president de Foment, Sánchez Llibre, qui va impulsar aquest retorn com un dels punts prioritaris de la seva agenda d’actuació com a nou màxim responsable de la patronal catalana.

Promoció empresarial
Ara, l’objectiu d’ambdues entitats, mitjançant aquest acord, és establir i desenvolupar iniciatives de col·laboració en matèria de promoció i consolidació empresarial, tot fomentant l’ocupació, la recerca i la innovació a Catalunya. Sánchez Llibre van insistir en la voluntat i el compromís ferm de Foment per "afavorir un clima a favor de l’emprenedoria, especialment amb la recerca de mecanismes de finançament que permetin el desenvolupament de projectes empresarials viables, i aquesta col·laboració, sens dubte, potenciarà l’esperit emprenedor i el seu finançament".

Per Abad, "incorporar a Foment del Treball com a soci de Banc ens permetrà créixer i ser més forts i en definitiva ajudarà a posar en marxa i fer créixer idees d’emprenedors i emprenedores del nostre país". Banc va néixer, fa quinze anys, com a primera xarxa privada catalana i espanyola de Business Angels, impulsada per la patronal Cecot i la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya (Autoocupació). Banc és membre de l’Associació Espanyola de Xarxes de Business Angels (Aeban), de l’European Business Angels Network (Eban) i és membre promotor a Espanya de la Global Business Angels Network (Gban).

Gairebé un centenar
En el conjunt dels darrers quinze anys, la xarxa d’inversors privats Banc, segons dades facilitades per aquesta mateixa entitat, ha contribuït a mobilitzar 204 business àngels, en 94 operacions amb una mitjana de 2,7 business àngels per operació i 13,4 milions d’euros (tant de fundadors com de business àngels) amb una mitjana de 142.000 euros per operació. Banc va néixer com a iniciativa de la patronal terrassenca Cecot i de la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya (Autoocupació) amb el suport de l’Institut Català de Finances. Actualment, Banc està integrada a la Xarxa d’Inversors Privats (XIP) .

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top