Publicitat
Diners

TSB posa el focus en la millora de la rendibilitat i el crèdit

La filial del grup Banc Sabadell, TSB, va presentar ahir a Londres davant d’inversors i analistes el seu nou pla estratègic (2019-2022), amb l’objectiu posat en la millora de la rendibilitat, l’increment de la inversió creditícia, l’aposta per la transformació digital, així com l’augment dels beneficis del banc i la millora de la seva "experiència client".

Entre les principals fites cal destacar la millora del benefici recurrent de TSB, que se situarà entre 130 i 140 milions de lliures el 2022. En aquests nivells, el ROE de TSB se situarà prop del 7%. Així mateix, l’entitat té previst incrementar i diversificar la seva cartera creditícia, amb un augment del 5% net anual en els pròxims tres anys.

Els estalvis de costos, després d’absorbir els impactes de l’amortització d’inversions, arribaran a uns 100 milions de lliures, fet que contribuirà a millorar la seva ràtio d’eficiència en 15 punts percentuals. Al llarg del pla, el banc invertirà més de 120 milions de lliures en el seu procés de transformació digital, incloent-hi el desenvolupament de nous productes i serveis. Està previst un procés d’ajustament de la xarxa comercial, per tal d’adaptar-ne l’estructura a la realitat del mercat actual. Aquest ajust i altres mesures de reestructuració suposaran un impacte en costos de 180 milions de lliures. El conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, va expressar que "TSB aporta escala i diversificació geogràfica al grup, la qual cosa és una palanca de millora de la rendibilitat en el futur". Guardiola va afegir que "el pla estratègic que presentem posa les bases per al creixement de TSB, un banc amb un punt de partida privilegiat i un pla ben definit per complir tots els compromisos. Tinc l’absoluta convicció que TSB disposa de l’equip adequat per assolir els objectius i per descomptat compta amb tot el suport del grup". Per la seva banda Debbie Crosbie, CEO de TSB, va argumentar que "l’estratègia estableix un pla de transformació mitjançant el qual l’entitat podrà simplificar la seva estructura per competir de forma eficaç i enfortir les relacions amb els seus clients".

Punt de partida
En aquest sentit, Crosbie va assegurar que "el pla situa TSB en el punt de partida per assolir l’èxit en un entorn complex i en un moment en què els clients busquen quelcom de diferent i millor. Amb una marca de confiança, una plataforma tecnològica moderna, una àmplia presència en l’àmbit nacional, TSB està en una excel·lent posició per assolir els seus objectius, encara que per això s’hagin de dur a terme alguns ajustos que ens facin més competitius". TSB serà un negoci tecnològicament més avançat i innovador; amb una nova plataforma i una base sòlida sobre la qual modernitzar les seves capacitats i millorar l’experiència dels clients.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top