Publicitat
Diners

AEI s’integra en l’agrupació europea de tèxtils tècnics

EU-Textile 2030, el clúster europeu en materials tèxtils avançats, es va reunir a Lió recentment per celebrar l’última reunió del projecte organitzada pel clúster francès Techtera com darrer pas per tancar el projecte. El programa, centrat en la promoció de la internacionalització dels membres del clúster europeu, estava en marxa des de desembre de 2017 i ha tingut una durada de dos anys. La reunió va servir per revisar el progrés general i els resultats del projecte, així com per presentar la nova organització europea de materials tèxtils avançats, EU-Textile2030, amb forma legal d’Agrupació Europea d’Interès Econòmic (AEIE), en la que participa AEI Tèxtil, clúster català del tèxtil tècnic amb seu a Terrassa.

Sis socis del consorci van fundar aquesta nova entitat com a plataforma per promocionar la internacionalització, la innovació i l’economia circular dins del sector. Felipe Carrasco ostenta la presidència, AEI Tèxtils es fa càrrec de la secretaria, Techtera compta amb la vicepresidència i Clutex la tresoreria. D’altra banda, Ateval, CS-Pointex i Sachsen! Textil estan representats com a vocals en la junta directiva. La nova Agrupació Europea d’Interès Econòmic és la pedra angular per a donar continuïtat i formalitzar la cooperació entre els diferents clústers, que va començar en 2012 amb el projecte Textile 2020 i ha evolucionat en el projecte EU-Textile 2010. En aquests dos anys de projecte, EU-Textile 2030 ha organitzat multitud d’activitats enfocades cap a la internacionalització, incloent-hi cinc missions empresarials a diferents països: Colòmbia, Sud-àfrica, Israel, el Japó i Taiwan.

Per a cada missió es va preparar un estudi de mercat identificant les oportunitats que ofereix cada país, es van organitzar trobades amb actors rellevants i es van signar acords de cooperació per promocionar la internacionalització de les empreses europees. Durant les missions EU-Textile 2030 va estar present amb un estand conjunt en diverses fires importants en cada país; en ColombiaModa 2018 (Colòmbia), en ATF 2018 (Sud-àfrica) i en TITES 2019 (Taiwan).

A més d’organitzar missions empresarials, el consorci ha organitzat diverses sessions per a fomentar el matchmaking i el networking a Europa. Per exemple, durant Techtextil 2019 a Frankfurt, en la ITMA 2019 a Barcelona i també en l’esdeveniment final del projecte a Lió, el novembre de 2019. En total, més de 100 empreses van participar en aquestes sessions per a identificar i establir noves oportunitats de negoci en el sector de materials tèxtils avançats.

Especialització intel·ligent
EU-Textile 2030 i Tex4im, el consorci que està revisant l’estratègia d’especialització intel·ligent a Europa del sector tèxtil-confecció, van signar un acord de cooperació per a fomentar l’aliança en les estratègies d’internacionalització i d’inversió regional en el camp dels materials tèxtils avançats a l’Europa.

El consorci Tex4im té com a objectiu la col·laboració entre clústers del sector tèxtil-confecció en aquelles regions o ciutats europees en les quals sector té un pes important en la seva economia. Així, es pretén reforçar la capacitat d’innovació, els models empresarials, el coneixement i el nivell de les habilitats entre altres factors clau que determinaran el futur del sector tèxtil-confecció a Europa.

El consorci pretén consolidar les competències i aliances en àmbits estratègics com l’agenda prioritzada de la innovació i recerca realitzada per l’ETP, la plataforma tecnològica tèxtil europea. Aquest acord facilitarà la coordinació i el suport a les empreses europees del sector de materials tèxtils avançats enfortint la col·laboració dels clústers a Europa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top