Publicitat
Diners

Inditex factura 19.820 milions fins a l’octubre, un 7,5% més que fa un any

Les vendes del gegant tèxtil Inditex van créixer un 7,5% en els primers nou mesos de l’any (de l’1 de febrer al 31 d’octubre), fins als 19.820 milions d’euros, mentre que el benefici net va créixer un 12%, fins als 2.720 milions, segons els resultats comunicats ahir per la cadena propietària de Zara. Les dades de l’actual trimestre revelen una major fortalesa en el negoci a mesura que ha avançat l’any, perquè en el primer trimestre el grup va obtenir un increment de les vendes de prop del 5% i en el segon van augmentar un 6,6%

L’estratègia
Pablo Isla, president del grup, va assenyalar que aquestes dades "confirmen l’estratègia de la companyia i demostren la solidesa del creixement del model integrat de botigues i online, sostingut al llarg del temps". La cadena fa anys que està bolcada en la seva estratègia d’omnicanalidad, que inclou l’anomenat estoc integrat, que permetrà tirar de les peces que hi ha disponibles a les botigues per a realitzar les comandes online. L’objectiu és que sigui possible fer-ho en totes les marques del grup en 2020. És a dir, que els establiments de venda es convertiran també en magatzem. Fins ara els paquets de les comandes que es feien a través d’internet es preparaven en magatzems específics. Las accions de la companyia, entre les marques de la qual es troben Massimo Dutti, Bershka i Zara Home, han crescut entorn del 28% enguany i van tancar el dimarts només un esglaó per sota de la cota més alta de l’any, de 29 euros per acció. Inditex, amb Zara com a cadena insígnia i que ha col·laborat recentment amb el fabricant de perfums Jo Malone en l’elaboració de fragàncies per a la marca, va dir que la seva posició de caixa va augmentar un 17% durant el període gràcies a un bon acompliment operatiu.

La inversió ordinària per a tot l’any serà d’aproximadament 1.400 milions, impulsada principalment per la incorporació de nous espais en ubicacions privilegiades durant l’any. La companyia ha tancat punts de venda més petits per a centrar-se en les grans tendes.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top