Publicitat
Diners

La transformació de la Zona Franca, a la Cimera del Clima

El delegat especial de l’Estado al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), el terrassenc Pere Navarro, ha participat a la Cimera del Clima COP25 en un panell sobre "Innovació Climàtica per a la Transició Energètica". Durant la seva intervenció, Navarro ha explicat el procés de transformació que està duent a terme la Zona Franca de Barcelona cap a un espai totalment implicat amb els Objectius de Desenvolupament fixats en l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, i especialment cap a un model d’economia verda.

El delegat especial de l’Estado al CZFB ha posat l’accent principalment en la gran quantitat de projectes iniciats per l’entitat que estan tots ells encaminats a aconseguir la transformació de la Zona Franca de Barcelona. En aquest sentit, Pere Navarro ha exposat que "estem donant suport a la innovació tecnològica i la digitalització perquè redunda en benefici del benestar social de la comunitat. Aquest any hem inaugurat la primera incubadora europea d’impressió en alta tecnologia 3D per a recerca i producció. A més, estem construint l’edifici DFactory 4.0, que en una primera fase que inaugurarem en 2020 tindrà 17.000 m2 però està contemplat que acabi tenint 90.000 m2. Serà una fàbrica del segle XXI, sense sorolls ni fums, no lesiva per al medi ambient i que minimitzarà les càrregues de pol·lució, apostant per l’economia 4.0 i que albergarà empreses de blockchain, intel·ligència artificial, impressió 3D, IoT, robòtica…".

Economia circular
Navarro també ha recordat que el CZFB està realitzat una "clara aposta per l’economia circular i els beneficis que aquesta comporta, així com la mobilitat verda en el polígon i les energies renovables". En aquest sentit, cal assenyalar que el CZFB està fomentant la cooperació i sinergia entre empreses a través de l’economia circular per a aconseguir l’optimització de tots els recursos disponibles en el seu territori. Igualment, disposa d’estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics, realitzarà una ampliació del carril bici del polígon fins als 6,5 km, està fomentant el cotxe i bus compartit i està treballant en proves pilot per al cotxe autònom i la seva connectivitat amb el 5G sent un laboratori de mobilitat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top