Publicitat
Diners

El programa 30 plus, una eina d’èxit per aturats de 30 a 45 anys

ECecot Formació ha impulsat durant aquest any, la tercera edició del Programa 30 Plus, promogut pel Servei d’Ocupació de Catalunya, i destinat a la inserció laboral de persones desocupades d’entre 30 i 45 anys. Els bons resultats obtinguts en anteriors edicions han avalat la tasca realitzada en aquesta tercera edició. L’equip de Cecot Formació va seleccionar un total de quinze persones que durant aquest any han rebut assessorament, orientació i una formació a mida relacionada amb el lloc de treball a ocupar, obtenint d’aquesta manera un contracte laboral d’entre sis i nou mesos de durada.

En aquesta nova edició s’ha afavorit la inserció dels quinze participants, i una vegada aquestes persones han finalitzat el contracte subscrit dins el marc del programa, el 40% l’han renovat de manera indefinida. Tanmateix, com que el programa encara no ha finalitzat, aquestes dades podrien augmentar ja que un 33% dels participants encara segueixen treballant amb un contracte laboral subscrit al programa. De fet, aquest programa té una durada total d’un any i mig i la data prevista de finalització és el 30 d’abril de 2020.

El col·lectiu de les persones de més de 30 anys és el que més s’ha vist afectat per la manca de llocs de treball fruit de la crisi d’aquests darrers anys i de fet, un percentatge força elevat d’aquestes persones encara es troba avui dia en situació d’atur. Cal tenir present que l’atur de llarga durada és un dels factors que dificulta més la inserció laboral de les persones que no tenen feina. A Catalunya a l’octubre de 2019 es va registrar un atur de més de 387.267 persones.

Els tècnics d’inserció alerten que si no s’efectua una ràpida intervenció es corre el risc de cronificar la seva situació d’atur, és per això que les polítiques actives d’ocupació poden facilitar l’entrada o la reincorporació d’aquestes persones aturades al mercat de treball. En aquest sentit, moltes persones de 30 anys o més que han estat expulsades dl mercat de treball, en breu, podrien reincorporar-s’hi de nou i ocupar-se en sectors on anteriorment no havien treballat. Per tant, cal que s’implementin mesures destinades a augmentar la demanda de treball en èpoques de poc creixement, mitjançant programes integrals que fomentin l’ocupació i la creació de llocs de treball. I aquesta és la finalitat del Programa 30 Plus que va dissenyar Cecot Formació l’any passat i que enguany finalitza la seva tercera edició.

Inserció directa
Així doncs, el 30 Plus s’inscriu en un model de política ocupacional que té com a objectiu la inserció directa en el mercat laboral de persones desocupades amb un enfocament diferent, ja que la política activa d’ocupació pren com a punt de partida les necessitats reals de l’empresa: en funció de llocs de treball existents a cada territori se seleccionen les persones més adients per aquestes vacants i se’ls facilita la formació específica més adequada per desenvolupar correctament les tasques que li són requerides, d’aquesta manera es posa l’accent a incentivar la demanda del mercat de treball, i que les persones que hi participen s’insereixin definitivament.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top