Publicitat
Diners

Seguiment unànime de la vaga de Continental a Rubí

La plantilla de Continental Automotive a Rubí van fer vaga ahir després que el passat dilluns acabés sense acord la reunió de mediació que va mantenir l’empresa i comitè en el Tribunal Laboral de Catalunya. El pròxim 24 de gener hi ha convocada una altra jornada de mobilitzacions. L’aturada es va completar amb una manifestació fins a l’Ajuntament de Rubí, on es va llegir un manifest. UGT de Catalunya va justificar l’aturada de 24 hores per l’immobilisme” de l’empresa” davant aquest conflicte laboral. El 22 de gener està convocada una reunió amb la direcció.

La companyia de pneumàtics i components per a l’automòbil va anunciar el desembre passat als sindicats que es replantejava els seus plans industrials per a aquesta fàbrica, en la qual treballen 760 persones, i que està oberta a acceptar ofertes de compra. “Malgrat la paciència dels 760 treballadors, després de diverses reunions on s’ha intentat aprofundir en els aspectes que aclareixin el futur de la planta industrial de Continental, només s’han aconseguit avanços mínims, mentre que la direcció manté l’opacitat de la informació com a eix principal de la seva estratègia de negociació”, precisa UGT en un comunicat.

En particular, la UGT denuncia que, després que Continental comuniqués a la direcció la marxa de Rubí, no s’ha avançat res en aspectes com conèixer les empreses interessades en la continuïtat de l’activitat o quines serien les condicions de sortida en cas de mesures traumàtiques.

Possibles compradors
La multinacional Continental negocia la venda de les seves instal·lacions a Rubí a tres empreses industrials de capital espanyol. Així ho va comunicar la direcció als sindicats en la primera reunió negociadora sobre el futur de l’empresa. Segons els sindicats, l’empresa va assegurar que també hi ha altres cinc inversors financers especialitzats en aquesta mena d’actius per a quedar-se les instal·lacions. Fonts de Continental, per part seva, van assegurar que “la companyia està dialogant amb diferents interlocutors”. El temor dels sindicats és que si no apareix cap comprador, la multinacional alemanya finalment opti pel tancament i acomiadi als 760 treballadors. El secretari general de CC.OO de Catalunya, Javier Pacheco, que va acompanyar ahir els treballadors de Continental, va avisar que aquesta planta no pot ser “un altre magatzem de logística” i va reclamar la reindustrialització del centre de treball “estigui vinculada a l’economia productiva industrial”, concretant que podria ser de l’automoció.

Així mateix, el dirigent sindical va emplaçar a la Generalitat de Catalunya a “intervenir” en el procés de negociació i va criticar que la companyia alemanya està guanyant temps per a abandonar la planta de la forma més senzilla possible. El comitè va assegurar que la vaga va ser secundada pel 100% de la plantilla i va afegir que en la reunió de dilluns amb la direcció en el Tribunal Laboral van reiterar les seves demandes: plans de jubilació anticipada, indemnitzacions i recol·locacions.

Publicitat
To Top