Publicitat
Diners

Oliu obre la porta a una fusió davant la pressió dels inversors

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, va assegurar ahir que els inversors estan pressionant a la banca perquè redueixi costos i hi hagi concentració i, en aquest sentit, va obrir la porta al fet que la seva entitat participi en algun procés de fusió: "Potser sí, ja veurem". Fa mesos, el mateix Oliu no descartava una operació amb Bankia: "Es pot plantejar", va dir. Per catorzè any consecutiu, Oliu va pronunciar ahir una conferència en la Cambra de Comerç de Sabadell, on va reconèixer que la perspectiva de negoci de les entitats financeres espanyoles "no és molt pròspera", en la seva opinió per la percepció que té del sector la inversió internacional.

El president del Sabadell va apuntar als baixos tipus d’interès com a causants d’aquesta situació i va assenyalar que els inversors "estan fent pressió" perquè els bancs continuïn reduint costos i es concentrin, una possibilitat que no descarta que es produeixi en el futur en el cas de la seva entitat.

L’any 2020, va indicar, ha començat "amb certs dubtes" sobre com evolucionarà l’economia espanyola ara que s’ha conformat el nou Govern PSOE-Podemos, una coalició que "no s’ha vist mai a Espanya" i que genera "incertesa" entre els inversors. "El dubte està i això vol dir que el nou Govern s’haurà d’esforçar molt a fer-ho bé. Comença amb un hàndicap", va apuntar Oliu davant uns 150 empresaris de la comarca del Vallès. Malgrat les incerteses que afronta el sector financer, Oliu creu que Espanya mantindrà el present any el seu cicle alcista i que l’economia mantindrà un creixement pròxim al 2% anual.

Mínims històrics
Ho farà en un context en el qual els tipus d’interès es mantindran en mínims històrics, amb una evolució favorable del mercat laboral i amb les empreses en una bona situació financera i de tresoreria. El focus d’atenció enguany estarà posat en la governabilitat interna, però també en altres factors externs com el Brexit, ja que Espanya té una economia molt lligada al Regne Unit. De com evolucioni la negociació entre el Govern britànic i la UE per a fer efectiu el Brexit estarà també molt pendent Banc Sabadell, que opera en aquest país a través de la seva filial TSB.

"El Brexit per a nosaltres és molt important. És un tema que no acaba mai…", va lamentar Josep Oliu, que veu poc probable que aquest 2020 es tanqui l’acord comercial, encara que tampoc espera que es produeixin grans sobresalts en la negociació. En la seva tradicional conferència a Sabadell sobre les perspectives econòmiques de l’any 2020, Josep Oliu va abordar també la situació del mercat immobiliari espanyol, que va augurar que continuarà creixent aquest exercici i que els preus, que estan un 20% per sota dels nivells previs a la crisi, continuaran a l’alça.

Tendència intervencionista
"No hi ha bombolla ni sobreproducció d’habitatge nou, el món immobiliari està en una situació equilibrada", va recalcar el president del Banc Sabadell. El que realment el preocupa d’aquest àmbit, va afegir, és la creixent "tendència intervencionista" de les administracions públiques sobre els lloguers: "Totes les intervencions del mercat immobiliari poden provocar efectes molt perjudicials", va advertir, en aquest punt, que "les coses s’han de fer ben fetes" i de manera que es respectin les lleis del mercat i els incentius a l’estalvi. Oliu també va qualificar de "molt bona notícia" l’acord anunciat ahir amb la companyia francesa Amundi per a vendre-li la seva gestora de fons per 430 milions d’euros. "De cara al futur pensem que les empreses ens hem de centrar en allò que tenim una estratègia clara sobre el que triomfar", va afirmar Oliu Josep Oliu, que va mostrar convençut que aquesta operació, una vegada es tanqui, serà beneficiosa per als clients i el mateix banc, que obtindrà una plusvàlua d’uns 351 milions neta d’impostos, tal com va assegurar el president del Banc Sabadell.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top