Publicitat
Diners

El benefici de Bankia es redueix el 23% fins als 541 milions el 2019

Bankia va registrar un benefici net de 541 milions d’euros el 2019, un 23% menys que en 2018 pel menor resultat reeixit amb la rotació de carteres de renda fixa (ROF) i les majors provisions associades al cost de la venda d’actius improductius, segons va informar la CNMV. El resultat purament bancari va créixer un 3,5% l’any, fins a 1.287 milions d’euros, després d’estabilitzar-se els ingressos i reduir-se les despeses en major mesura del que es preveu. Aquesta partida s’ha accelerat en la part final de l’any, de manera que en el quart trimestre ha crescut a un ritme del 12% interanual.

"Darrere d’aquest benefici està, a més, un esforç molt important en termes de provisions per a millorar la qualitat del nostre balanç. Aquest és, per a nosaltres, un aspecte clau per a enfrontar-nos a la nova normalitat de tipus d’interès negatius", va afirmar el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri. Així mateix, va ressaltar que l’entitat torna a incrementar el nivell de solvència, fins a tancar, per primera vegada un exercici, per sobre del 13%, "mantenint així el lideratge entre els seus grans competidors i molt per sobre de les exigències reguladores". Així, amb aquesta "sòlida" posició de capital, Goirigolzarri va anunciar la intenció de l’entitat de mantenir el dividend i abonar un total de 355 milions d’euros als seus accionistes, que equival a un 6,1% de rendibilitat per dividend (calculat sobre la cotització de tancament de 2019). "Fem així un pas més en la devolució d’ajudes als contribuents", va assenyalar.

Els accionistes
La retribució serà d’11,576 cèntims per acció, la qual cosa suposa mantenir la quantia per títol i elevar fins al 65% el repartiment de beneficis entre els accionistes, cosa que permet "continuar avançant en la devolució de les ajudes rebudes per l’entitat". En l’actualitat, el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) compte de manera directa i indirecta, a través de BFA, amb una participació en Bankia del 61,8%. En cas de mantenir-se aquesta participació en la data del pagament del dividend, BFA rebrà 220 milions d’euros, amb el que la xifra total retornada als contribuents ascendirà a 3.303 milions d’euros, dels quals 2.122 milions corresponen a les dues operacions de venda de capital (el febrer de 2014 i desembre de 2017) i els 1.181 milions restants, als sis dividends distribuïts pel banc des de juliol de 2015. Així mateix, va destacar que el 2019 "ha estat el millor any en termes comercials des de la creació de Bankia", a causa de la confiança dels clients i al "gran esforç" realitzat pels professionals del banc, gràcies als quals l’entitat ha marcat un nou màxim en satisfacció dels clients i aconseguit un increment generalitzat en les seves quotes de mercat. Els ingressos per comissions van ser 1.081 milions d’euros, un 1,5% més.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top