Publicitat
Diners

El benefici del Santander cau un 17% fins als 6.515 milions

Banc Santander va obtenir un benefici net de 6.515 milions d’euros el 2019, el 17% menys que un any abans, després de l’ajust realitzat del fons de comerç a Regne Unit, a causa al Brexit, i als costos de reestructuració duts a terme en diversos mercats com Espanya. Segons va explicar l’entitat, els càrrecs assumits durant l’any, de 1.737 milions d’euros, es van veure compensats per unes plusvàlues de 711 milions obtingudes en l’últim trimestre, principalment per l’operació realitzada amb el negoci de custòdia (693 milions de plusvàlua netes).

Sense tenir en compte les citades plusvàlues i sanejaments, el benefici atribuït ordinari del Santander el 2019 va ser de 8.252 milions d’euros, un 2% més. Santander va destacar que només en el quart trimestre de l’any va aconseguir el benefici més gran atribuït de la seva història, 2.783 milions d’euros, un 35% superior en taxa internual. Per a la presidenta del Santander, Ana Botín, els resultats de 2019 reflecteixen que l’entitat està executant amb èxit la seva estratègia, la qual cosa ha permès continuar "amb un creixement predictible, sostenible i equilibrat". A més, va quaificar de "molt positiu" l’últim trimestre, la qual cosa confirma les tendències del negoci ordinari. "Gràcies a la confiança dels clients, aconseguim ingressos anuals rècord i creixement del benefici ordinari. Aquests resultats han permès enfortir la ràtio de capital CET1 fins a l’11,65%", va afegir la banquera.

Ingressos rècords
El Santander va aconseguir uns ingressos rècord superiors als 49.000 milions d’euros, un 2% més, gràcies al creixement dels ingressos de clients a Amèrica, Santander CIB i Wealth Management & Insurance. Els clients vinculats van créixer un 9%, fins a 21,6 milions, mentre que els préstecs i bestretes a la clientela van totalitzar 942.218 milions, gairebé un 7% superior. La rendibilitat ordinària sobre el capital tangible o GIRI es va situar en l’11,8% al tancament de 2019, mentre que la ràtio d’eficiència va aconseguir el 47%. Per part seva, la taxa de mora es va reduir en 41 punts bàsics l’any, fins al 3,32%. Per zones, Europa va contribuir amb un 47% al benefici ordinari del grup; Amèrica del Sud, un 37%, i Amèrica del Nord, un 16%. Brasil va tornar a ser el país que més va aportar, amb un 28% del total del benefici ordinari, seguit d’Espanya (15%), Santander Consumer Finance (13%), Regne Unit (11%), Mèxic (9%) i els Estats Units (7%). Al Brasil, el benefici ordinari atribuït de 2019 va aconseguir els 2.939 milions d’euros, el 16% més; i a Espanya, 1.585 milions, el 2% superior; mentre que a Regne Unit va caure el 16%, fins als 1.077 milions. A Mèxic va guanyar 950 milions d’euros, el 19% més, i als EUA, 717 milions, el 24% superior. A Xile, el benefici va pujar el 7% (630 milions), i a l’Argentina ho va fer un 224% (144 milions).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top