Publicitat
Diners

La desocupació puja lleugerament a Catalunya

Es va registrar un augment de l’atur registrat de 5.558 persones el mes de gener (+1,4%) a Catalunya, el que deixa el nombre de persones en atur en 393.682. En termes interanuals, l’atur registrat baixa a Catalunya en 4.694 persones (-1,2%) i el nombre d’afiliats a la Seguretat Social cau en 39.727 persones (-1,15%), el que implica que ara hi ha 3.419.650 persones afiliades a Catalunya. En termes interanuals, s’ha produït un augment de 57.491 persones, el que significa una pujada de l’1,71%. El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, va afirmar ahir que "es constata l’alentiment de l’activitat econòmica" durant la valoració de les dades d’atur registrat del mes de gener.

Josep Ginesta va remarcar que "les dades d’atur registrat del mes de gener són les que vam tenir el gener de 2019" i va destacar que "seguim mantenint la reducció de l’atur interanual", un fet que ja no es produeix a altres comunitats de l’Estat. "Les certeses de les polítiques econòmiques, pressupostàries, normatives de mercat de treball a Catalunya i a Madrid tindran rellevància i les decisions de les empreses seran decisives per mantenir taxes d’activitat i dinamisme econòmic els mesos vinents", va explicar el secretari general. En aquest sentit, Josep Ginesta va afegir que "no es poden demorar els acords polítics al voltant del mercat de treball signats pel PSOE i Unides Podem al Govern espanyol perquè sinó l’alentiment es pot veure afectat per una major incertesa que causaria un efecte no desitjat". Sobre l’increment de l’atur registrat el passat mes de gener, Josep Ginesta va posar en relleu que s’ha produït al sector Serveis (+6.204 persones) amb un increment significatiu a l’àmbit del comerç i del menjar, fet relacionat amb la finalització de les festes de Nadal.

Més entre els homes
L’atur va pujar en 2.574 persones en el cas dels homes (+1,5%) i 2.984 persones (+1,4%) en el cas de les dones, situant la xifra total d’aturats de cada gènere en 172.178 i 221.504 respectivament. Respecte a l’any anterior, l’atur va baixar en els homes (- 970 aturats; -0,6%) i en les dones (-3.724 aturades, -1,7%). Per edats, el nombre de persones en atur menors de 25 anys va pujar 1.116 persones (+4,1%), situant el nombrede joves aturats en 28.281. Pel que fa a les persones 25 o més, hi ha 4.442 persones aturades més (+1,2%) que el mes anterior, deixant la xifra total de desocupats en 365.401. Per sectors, l’atur va pujar al de serveis (+2,1% i 6.024 aturats més; indústria (+1% i 444 aturats més); agricultura (+2,6% i 210 aturats més); i va baixar al de construcció (-1,8% i 542 aturats menys).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top