Publicitat
Diners

Texstra ofereix noves eines per transferir coneixements al tèxtil

Un e-book, una nova plataforma "on line" o un innovador manual de bones pràctiques són alguns dels resultats que deixa el projecte europeu Texstra, i que vol contribuir a la transferència de coneixements al sector tèxtil. L’AEI Tèxtils, clúster català de tèxtils tècnics, amb seu a Terrassa, va participar en l’última reunió del Projecte europeu Texstra (Textile Strategy for Innovative Higher Education), cofinançat pel programa Erasmus+. L’objectiu del projecte és reunir els principals actors del sector tèxtil-confecció per a promoure i contribuir a la transferència de coneixements de recerca i innovació a estudiants del sector mitjançant aprenentatge basat en projectes, contribuint a l’increment de l’eficiència i competitivitat de les petites i mitjanes empreses tèxtils europees.

L’última reunió del projecte es va celebrar el mes de gener a Guimerães (Portugal) i va ser organitzada per la Universitat de Minho. L’objectiu principal de la trobada va ser revisar el progrés realitzat des de l’inici del programa, el setembre de 2017, coordinat pel National Research & Development Institute for Tèxtils and Leather (INCDTP), de Romania, i la planificació de la finalització de les tasques en execució, ja que el projecte arriba a la seva fi al febrer de 2020, moment en el qual tots els resultats seran publicats en la pàgina web del programa. AEI Tèxtils, com a responsable de comunicació del projecte, va detallar els resultats de les diferents activitats de difusió i comunicació del projecte, incloent com a aspectes principals a destacar la visibilitat de la pàgina web i dels materials de divulgació. A continuació, cada responsable de producte del projecte, va presentar l’estat actual i activitats pendents a realitzar fins a completar-los. La Universitat de Tecnologia de Kaunas (KTU,) va donar a conèixer la versió final de l’e-book del projecte Texstra. L’e-book se centra en les necessitats tècniques dels estudiants universitaris identificades a través d’una anàlisi realitzat prèviament. Es tracta de materials tèxtils avançats, mètodes de manufactura avançada, economia circular i comerç electrònic. La Universitat de West Attica va presentar la versió operativa de la plataforma en línia que s’està utilitzat en el desenvolupament de pràctiques virtuals i CIAPE va presentar l’estat de les inscripcions d’estudiants i els reptes plantejats. Material Connexion Itàlia va explicar l’últim esborrany del Book of Lectures que es va desenvolupar per als cursos d’estiu que es van realitzar en Guimerães, Portugal, el mes de juliol passat. El mes vinent i després de la revisió editorial, es publicarà en la pàgina web de d’aquest projecte europeu.

Aquest mateix mes
A continuació, CRE.THI.DEV va exposar l’informe de progrés del manual de bones pràctiques i reptes oberts, que seran publicats durant el mes de febrer de 2020, així com l’informe de qualitat del projecte i les recomanacions per a revisar els lliurables. Finalment, la Universitat de Minho va detallar els resultats del curs d’estiu dut a terme al juliol. Les diferents universitats i institucions de recerca van participar com a formadors, utilitzant els materials desenvolupats durant el projecte. Durant el segon dia de reunió, el consorci va revisar les activitats en els esdeveniments multiplicadors, tallers organitzats per a presentar els resultats del projecte als diversos grups d’interès.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top