Publicitat
Diners

BBVA diu que el ritme del PIB es pot moderar fins al 0,4%

BBVA Research estima que el creixement econòmic podria situar-se entorn del 0,4% en el segon trimestre de l’any, la qual cosa suposa una dècima menys que el quart trimestre de l’any anterior, i avisa que els registres mensuals continuen mostrant "senyals de feblesa" en el mercat laboral, informa en una nota. Així es desprèn de l’observatori del mes de febrer del servei d’estudis de l’entitat, que assenyala que l’estimació d’avanç de PIB publicada per l’INE va indicar que el creixement es va accelerar una dècima, fins al 0,5%, en el quart trimestre. No obstant això, amb prop del 20% de la informació disponible per al primer trimestre, el model MICA-BBVA assenyala que el creixement del PIB podria tornar a situar-se entorn del 0,4%, per sota del ritme mitjà observat des de l’inici de la recuperació (0,7%). Encara que el repunt temporal del creixement en el quart trimestre introduiria un lleuger biaix a l’alça sobre el creixement estimat per BBVA Research per a 2020 (1,6%), es manté, de moment, la valoració sobre l’acompliment de l’economia espanyola en el curt termini, en considerar que la desacceleració podria haver-se interromput, però l’evolució del creixement dependrà "crucialment" de la resolució dels diferents focus d’incertesa i de les polítiques que s’implementin.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top