Publicitat
Diners

Seguiment massiu de la vaga en la petroquímica de Tarragona

La vaga convocada per CCOO i UGT en la indústria petroquímica de Tarragona va obtenir ahir un "seguiment massiu", segons els sindicats. "La vaga en la petroquímica ja es pot considerar històrica, amb un seguiment del cent per cent, sense incidents destacables i amb els serveis mínims en les empreses amb normalitat", va remarcar CCOO en un comunicat.

Els polígons petroquímics nord i sud de Tarragona estaven convocats ahir a una vaga general de 24 hores per a exigir que es garanteixi la seguretat en el sector, després de l’accident ocorregut en la planta d’IQOXE el passat 14 de gener, que va causar tres morts. És la primera vegada que s’atura totalment el sector petroquímic de Tarragona sota el lema "Per una petroquímica forta, més seguretat i menys precarietat". Des de primera hora, nombrosos piquets va actuar en diferents punts dels polígons petroquímics, tallant els accessos a les fàbriques del sector, encara que deixant entrar als serveis mínims. Els convocants van demanar a les administracions una millora a l’hora de facilitar informació en els casos d’emergència, cosa que consideren que va fallar el passat 14 de gener quan no es van activar les sirenes d’avís. CCOO i UGT van advertir, enfront de la planta d’IQOXE de Tarragona, on es va produir una explosió, que convocaran més vagues si el sector no millora la seguretat. El líder de Comissions Obreres de Catalunya, Javier Pacheco, i el seu homòleg en UGT, Camil Ros, van participar en la concentració de protesta que es va dur a terme a les portes de la planta industrial d’ IQOXE en el polígon petroquímic sud, on van qualificar "d’històric" l’atur.

Noves convocatòries
La concentració va congregar a centenars de treballadors de les empreses químiques i també hi van participar el secretari general d’UGT a Tarragona, Joan Llort i la de CCOO, Mercè Puig. Els quatre líders sindicals van avisar que convocaran més vagues generals si el sector químic tarragoní no millora la seguretat. També van reclamar a les administracions una millor coordinació i que Tarragona lideri el pla d’emergències químiques, com es feia abans que se centralitzés a Barcelona. Camil Ros també va destacar que a la vaga d’ahir "ni haurien fet falta piquets", ja que el seguiment dels treballadors ha estat massiu i "només es compleixen els serveis mínims".

La vaga va comportar el tall d’algunes carreteres, com l’N-240 a l’altura del polígon petroquímic nord i la via local T-750 a La Pobla de Mafumet, que dóna accés a la refineria de Repsol. Ros va alertar d’"una pèrdua de qualitat en els llocs de treball" en el sector, ja que no se substitueixen "ni a jubilats ni a acomiadats". IQOXE, segons el secretari general d’UGT, "no feia servir empreses multiservicios ni subcontractes", però "prioritzava la productivitat per sobre de la seguretat, i això també mata". Els sindicats convocants van fer una crida a participar en la manifestació convocada per ahir mateix.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top