Publicitat
Diners

L’exportació augmenta un 3,1% el 2019 i assoleix un nou rècord

Les exportacions catalanes van registrar un creixement del 3,1% el 2019 i van assolir els 73.853 milions d’euros. Es tracta de la xifra més alta de la sèrie històrica i que suposa un nou rècord per novè any consecutiu. Segons el conseller delegat d’Acció, Joan Romero, "el creixement de les vendes de Catalunya a l’exterior durant l’any 2019 (+3,1%) ha estat superior al de la mitjana de la zona euro (1,9%), al de l’Estat espanyol (1,8%) i al de països com França (2,9%), Itàlia (2,3%), o Alemanya (0,8%)". El conseller delegat d’Acció va assegurar que "Catalunya ja porta gairebé una dècada batent rècords d’exportacions: els indicadors demostren un cop més l’alt grau d’internacionalització i obertura de l’economia catalana".

Romero també va ressaltar que "les exportacions catalanes tornen a liderar les vendes a l’exterior de l’Estat espanyol". De fet, l’any 2019 "ja representen el 25,5% del total d’exportacions de l’Estat espanyol, un pes superior al de l’any anterior (25,1%)". L’any 2019 les vendes catalanes a l’exterior han crescut sobretot a Àsia (+8,9%), Amèrica del Nord (+5,3%) i Europa (+4,5%), assolint les xifres més altes de la sèrie històrica en aquestes regions. Sectorialment, destaquen els rècords històrics de vendes a l’exterior de l’alimentació (8.982 milions d’euros, +9,3% interanual), els productes farmacèutics (6.303 milions d’euros, +23,4%) i la maquinària (4.619 milions d’euros, +3,3%), segons càlculs d’Acció a partir de les dades del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. Romero va advertir que "el teixit empresarial català ha de fer front a situacions globals com el Brexit, l’entrada en vigor de nous aranzels o fins i tot els efectes del coronavirus a l’economia" i que "és una mostra de com l’empresa catalana està plenament inserida als fluxos de comerç internacional". En aquest sentit, el conseller delegat d’Acció va afirmar que "posem a disposició de les empreses les 40 oficines d’Acció al món i una Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització per diversificar mercats, trobar nous clients i proveïdors i fer front a aquestes situacions des del minut zero".

Oficines de comerç
De fet, segons un comunicat de la Generalitat, les Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món han gestionat 1.840 projectes d’internacionalització d’empreses catalanes l’any 2019, un 14,5% més en comparació amb l’any anterior. És el principal resultat de l’activitat de la xarxa de 40 oficines d’Acció que ofereixen cobertura a més de 100 països. El 2019 van destacar els projectes d’empreses catalanes de sistemes industrials i indústria 4.0 (26,8%), indústries alimentàries (13,3%) i salut, benestar i ciències de la vida (12,1%).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top