Publicitat
Diners

La bretxa salarial s’inicia amb la incorporació dels joves al treball

A Catalunya, el guany mitjà anual dels homes el 2017 a Catalunya va ser de 28.323 euros, mentre que el de les dones va ser de 21.801 euros, un 23,03% menys que els homes. Per tant les dones cobren 6.522 euros l’any menys que els homes, el que suposa 543 euros mensuals de diferència. A Espanya, els salaris percebuts per dones i per homes (20.608 i 26.392 euros respectivament) van situar la bretxa en un 21,91%. En el marc de la jornada anual de bretxa salarial que va celebrar ahir i la UGT de Catalunya, amb motiu de la celebració del Dia Europeu de la Igualtat Salarial, el sindicat va presentar l’informe “Bretxa salarial, l’expressió de les desigualtats entre dones i homes en el mercat de treball remunerat”.

Per d’edats, segons l’estudi, s’observen que hi ha franges on la diferència salarial entre dones i homes és molt més elevada. Així entre els menors de 25, la bretxa es situa en el 27,05%; del 25 als 34 anys, en el 12,28%; dels 35 als 44, en el 19,71%; entre el 45 i els 54 anys, en el 26,31%; i en 55 anys i més, en el 29,20%. “La incorporació al mercat laboral de les i els joves es produeix ja amb desigualtats salarials. Tot i els salaris baixos, elles cobren un 27,05% menys que els homes. Aquesta diferència té a veure, en part, amb la segregació ocupacional, a través de la qual les dones treballen en sectors i ocupacions menys remunerades al mercat laboral”, diu l’estudi. La bretxa salarial augmenta especialment a partir dels 35 anys i en endavant. L’inici de l’edat reproductiva i les necessitats de conciliació, que segons els rols de gènere imposats socialment estan associats a les dones, fa que moltes dones estiguin parcialment ocupades en el mercat laboral remunerat o bé que en desapareguin durant els anys amb necessitats de conciliar. Tenir família és una causa clara d’abandonament del mercat laboral entre les dones. Les taxes d’ocupació de dones i homes sense fills se situen en un 84,7% per a ells i un 74,3% per a elles.

Cura de fills
En canvi, quan tenen fills, la taxa augmenta fins al 89,4% per als homes i baixa fins a un 68,2% per a les dones. Per tant, tenir filles i fills és un factor d’inserció laboral per a ells i d’abandonament per a elles. “Encara que les dones no abandonin completament el mercat laboral, hi dediquen menys hores que els homes, i no sempre de forma voluntària. Estan “menys presents i menys disponibles” en el mercat laboral remunerat”, diu l’informe.

D’altra banda, segons dades de l’EPA, un 22,5% de les dones enquestades va reduir el nombre d’hores treballades per a la cura de fills. Entre els homes, la xifra va ser d’un escàs 3,3%. Les dades també mostren que és a partir de l’edat reproductiva quan les dones decideixen reduir el temps de treball remunerat. Quant als contractes a temps parcial, aquesta és una modalitat que majoritàriament és emprada per dones, ja que 7 de cada 10 contractes a temps parcial estan signats per dones. Segons les enquestes, el motiu de fer servir aquesta modalitat de contractació entre el 63,6% de les dones de 35 a 44 anys és la necessitat de tenir cura de persones dependents.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top