Publicitat
Diners

El govern proposa donar-se de baixa a la xarxa tèxtil ACTE

L’equip de govern ha informat la comissió informativa de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat que té la intenció de donar-se de baixa de l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees, ACTE, impulsada el 1991 per Terrassa, la Diputació de Barcelona, la Communauté Urbaine de Lille (Francia), l’Associaco de Municípios don Vale don Ave (Portugal) i la IEG de Mouscron i la IDETA de Tournai (Bélgica). "Actualment ni les empreses del sector ni la mateixa administració en traiem profit de ser-hi -va comentar ahir Isaac Albert, tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat-. No té sentit continuar".

Hi ha altres ciutats membres d’ACTE que ja s’han donat de baixa, entre elles Lille (França) i Lodz (Polonia). També han marxat l’Agrupació d’empreses Innovadores Tèxtils, amb seu a Terrassa i el Centre Tecnològic de Catalunya Eurecat. La baixa no es formalitzarà de manera immediata. A la comissió informativa el PSC i Junts per Terrassa han demanat retirar el dictamen per poder analitzar la situació amb més deteniment i el govern ha acceptat la proposta. L’objectiu és, comenta Isaac Albert, "que el consens que va presidir l’entrada a l’ACTE el 1991 pugui acompanyar també la sortida". Albert va destacar ahir que ACTE ha fet una bona feina com a xarxa estratègica però avui la realitat del sector és un altre. L’objectiu de la plataforma internacional era afrontar els problemes derivats de la crisi de la indústria tèxtil i de la confecció per afrontar-los des de la diversificació i la modernització. El 1991 diverses empreses es van incorporar a la xarxa, que Terrassa ha presidit en més d’una ocasió fruit de la dinàmica de torns rotatoris.

"No és una decisió ideològica"
Albert recorda que Terrassa "acumula nombroses xarxes" i és moment d’optimitzar les participacions que són realment profitoses per la ciutat. "Aquesta no és una decisió ideològica, és de practicitat", vol precisar. L’Ajuntament de Terrassa, diu, manté "un contacte estret amb el sector tèxtil de la ciutat, que fa una feina molt interessant". També amb les diferents plataformes del sector i amb "ciutats de tradició tèxtil com Igualada".

Des de la seva constitució, les activitats realitzades per l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees han estat nombroses, tant en l’àmbit polític, amb diverses declaracions de principis, com executiu, gestionant programes de desenvolupament local, econòmics, socials i culturals. L’associació ACTE ha arribat a reunir administracions locals de vuit països de la Unió Europea i també Croàcia, totes amb una important presència del tèxtil a les seves economies.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top