Publicitat
Diners

“La meva millor decisió va ser participar en aquest programa”

El Xavier Gorina, un jove de 26 anys, ha aconseguit un lloc de treball mitjançant el programa "Jove, forma’t i ocupa’t", impulsat per Cecot, i explica que "la millor decisió va ser participar en un programa com aquest. Mai m’hauria imaginat trobar-me amb un equip d’orientació, de professors i professores tan entregats com els de Cecot Formació. Estic molt agraït per tota la dedicació rebuda durant el projecte, i gràcies a ells i a la meva constància puc dir que segueixo treballant a l’empresa que em va contractar una vegada vaig acabar la formació".

El cas de l’Álvaro de los Llanos, de 17 anys, ha estat el de retornar al sistema educatiu. "Durant el programa he après la importància de l’esforç i del companyerisme, les tutores m’han ajudat a trobar el meu camí i m’han donat alternatives per formar-me. Gràcies a la motivació dels professors i el mètode del curs de Manteniment Industrial he vist que volia continuar estudiant i, actualment estic cursant un Cicle Formatiu de Grau Mig d’aquest àmbit als Salesians de Terrassa".

Garantia juvenil
Cecot Formació ha finalitzat la segona edició del programa "Jove, forma’t i ocupa’t" en el marc del projecte Singulars, un programa que ha estat finançat pel Servei d’Ocupació Catalunya i el Fons Social Europeu. Els resultats obtinguts han tornat a ser positius, ja que l’equip de professionals de l’entitat han aconseguit que el 53% dels participants hagin estat contractats per empreses o bé hagin retornat al sistema educatiu.

La directora de Cecot Formació, Eulàlia Martínez Puig, posa de relleu la importància d’aquest tipus de programes destinats a joves d’entre 16 i 29 anys, en aquest cas inscrits al registre de Garantia Juvenil com a demandants d’ocupació no ocupats a les oficines de treball del Servei d’Ocupació de Catalunya. "L’any 2019 la taxa d’atur juvenil va caure tres punts respecte a la de l’exercici anterior, però la xifra encara no baixa del 30%. És a dir, que un de cada tres joves menors de vint-i-cinc anys està aturat", recorda Martínez, qui afegeix que "amb dades de l’Observatori Català de la Joventut l’atur afecta especialment al 36,4% dels joves de 16 a 19 anys, quan la taxa juvenil és del 19,2%, als joves amb estudis obligatoris (30%) per sobre dels joves amb educació post obligatòria (14,5%) i als joves estrangers (19,8%) per sobre dels joves amb nacionalitat espanyola (19,1%)".

Doble vessant
L’objectiu del programa contempla una doble vessant. Per una banda, millorar l’ocupabilitat dels joves en situació d’atur construint amb cadascun d’ells un full de ruta personalitzat i dotant-los d’una formació professionalitzadora a mida i lligada al lloc de treball, i d’aquesta manera poden completar el seu projecte professional, i per una altra banda, cobrir la necessitat de professionals que tenen actualment les empreses dels sectors del manteniment industrial, l’hostaleria i el retail amb dificultats per a resoldre els relleus generacionals dels oficis, alhora que també es mitiga l’atur juvenil del territori. Cecot Formació és una entitat en contacte permanent amb el teixit empresarial del sector del metall de Vallès Occidental i coneix de primera mà algunes de les seves dificultats, com per exemple la de trobar nous perfils laborals, sobretot en la població jove, per això, s’ha capacitat, professionalitzat i format nois i noies joves en les especialitats de Manteniment industrial, Serveis bàsics d’Hostaleria i el Retail.

"Creiem que la valoració dels joves que passen pel programa va més enllà de l’aspecte formatiu, comentaris com el del Xavier o l’Álvaro, dos dels participants del programa, ens traslladen la satisfacció de sentir-se recolzats, acompanyats i amb noves habilitats personals per afrontar els reptes professionals amb què es trobaran", valora la directora de Cecot Formació, Eulàlia Martínez.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top