Publicitat
Diners

BBVA llança Aqua, la targeta més segura per compres “on line”

El BBVA ha llançat una nova família de targetes pioneres a Espanya, Aqua, que no té imprès el número de la targeta (PA) ni la data de caducitat, i el codi de verificació (CVV) és dinàmic. Això reforça la seguretat tant en la seva versió digital com en la física (com que no es faciliten aquestes dades es prevé un possible ús fraudulent).Però, a més, BBVA ha renovat tota l’experiència de pagament en la seva ‘app’ per a facilitar al client la gestió de les seves despeses, i ordenar els serveis que ofereix en funció del seu ús. El banc treballa ja per a portar aquesta experiència mòbil a altres països. Per primera vegada el CVV és dinàmic, la qual cosa permet disposar de major seguretat en totes les operacions ‘online’. Cada vegada que el client vulgui realitzar una compra haurà d’accedir a la ‘app’ (Android i iPhone) i consultar el número de la targeta, el CVV i la data de caducitat. Aquesta funcionalitat està basada en tecnologia de ‘cloud’ i en algorismes criptogràfics avançats per a assegurar la inviolabilitat del codi generat per a l’usuari final.

La targeta s’emetrà en plàstic reciclat, complint així amb l’objectiu de BBVA de reduir l’impacte mediambiental. BBVA ha estat la primera entitat a Espanya a distribuir targetes fabricades amb plàstic d’origen reciclat procedent de diferents indústries com a embalatge, impressió, automoció o finestres.

Nova experiència
"Aquesta iniciativa va més enllà del llançament d’una targeta. És una nova experiència per als nostres clients. Quan accedeixin a l”app’, trobaran en primer lloc aquells serveis més utilitzats per a facilitar-li les gestions, tindran un major control de les seves despeses, podran triar la modalitat de pagament que desitgin i comptar amb major seguretat en les seves compres online, ja que el número i el CVV no apareixen en les targetes", explica Gonzalo Rodríguez, director de Desenvolupament de Negoci de BBVA a Espanya.

Per a desenvolupar aquest nou projecte, BBVA ha dut a terme un estudi basat en entrevistes amb 1.000 clients a Espanya -realitzades durant el mes de desembre passat- sobre l’ús de les targetes i de la banca digital. La conclusió és que la seguretat, la planificació i el control de despeses i productes, així com la possibilitat de poder realitzar un gran nombre d’operacions a través del mòbil, són els atributs més valorats. Per aquesta raó, BBVA s’ha bolcat a oferir un producte que compleix amb totes les demandes dels clients, ja que reforça la seguretat, ofereix la possibilitat de triar el mètode de pagament que millor s’adapta a les necessitats del client i pot controlar tots els moviments i despeses a través de l”app’. La targeta permet el pagament amb el mòbil en comerços físics augmentant les possibilitats d’operar amb aquest nou producte. A més, l’experiència es completa amb els últims serveis que BBVA ha incorporat a l’aplicació recentment, com la retirada d’efectiu sense contacte en els caixers o una visió global dels comerços electrònics o plataformes on els clients hagin registrat les seves targetes bancàries. Aquesta nova funcionalitat de la targeta permet als clients tenir un major control dels instruments de pagament que s’emmagatzemen en la xarxa en poder conèixer en tot moment en quines plataformes digitals s’han introduït.

Projecte global
"Però es tracta d’un projecte global, ja que amb la targeta Aqua l’objectiu és canviar l’experiència dels clients en el món dels mitjans de pagament", destaca Rodríguez. BBVA ja ha desplegat aquesta iniciativa a Mèxic i Turquia. Recentment, el banc va llançar tota l’experiència de pagament unificat en el mòbil a Mèxic i al llarg del pròxim any els clients d’aquest país disposaran de targetes amb material reciclat sense PA ni CVV.

Els clients a Turquia ja disposen d’una targeta sense PA ni CVV i pròximament s’implantarà el CVV dinàmic. L’objectiu és portar aquesta mateixa experiència també a altres països com el Perú o Colòmbia. La targeta estarà disponible a la fi del mes d’octubre. Es compatible amb tots els sistemes de pagament mòbil que ofereix BBVA, a més del mateix sistema del banc, Apple Pay (iOS), Samsung Pay o Google Pay (Android).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top