Publicitat
Diners

Un total de 186 milions més per preservar i incentivar l’ocupació

El departament de Treball destinarà 185,7 milions d’euros més a polítiques laborals destinades a combatre l’actual crisi, tant per preservar llocs de treball com per crear-los, uns fons amb els quals espera arribar a 153 mil persones. Així ho va explicar ahir el conseller de Treball, Chakir El Homrani, que va recordar que ja al maig el seu departament va habilitar 60 milions d’euros per finançar un primer pla de xoc amb mesures urgents de defensa l’ocupació davant la crisi de la Covid-19.

El Govern ha decidit reajustar les seves polítiques actives d’ocupació i destinarà aquests 185,7 milions al foment de la contractació, a finançar ajudes directes a autònoms i microempreses per al manteniment de l’ocupació, a formar persones afectades per un expedient de regulació i al suport econòmic i social als ens locals.

Aquests recursos procedeixen de les polítiques actives d’ocupació, una partida que s’ha retallat aquest any en 86 milions, va denunciar el conseller, en passar dels 388,5 milions de 2019 als 302,5 milions assignats per l’Estat aquest any.

L’objectiu d’aquests recursos és que donin lloc a la generació de contractes laborals, va explicar la directora general del Servei d’Ocupació de Catalunya, Ariadna Rectoret, mentre que el conseller va destacar que totes aquestes iniciatives haurien d’estar en marxa abans de final d’any.

Al foment de la contractació es destinaran 40,9 milions d’euros, una partida en què figuren subvencions per 10,3 milions per contractar i formar durant 12 mesos a dones en atur, ajudes per 9,5 milions per contractar joves en pràctiques, incloent joves tutelats o extutelats, així com altres tres milions per subvencionar contractes de migrants.

Així mateix, s’ha ampliat la línia de suport a autònoms i microempreses dels cinc milions actuals amb cinc més, en rebre unes 7.000 peticions, va explicar la responsable del SOC.

També s’invertiran 13,1 milions per contractar majors de 30 anys, per tal d’afavorir els contractes de persones entre els 30 i els 45 anys amb baix nivell formatiu. D’altra banda, el Govern destinarà a polítiques de formació 62,4 milions, per formar tant a aturats com a persones immerses en un ERO.

Així mateix, s’habilitaran 26 milions per a polítiques d’orientació laboral, que es canalitzaran en forma de subvencions a ajuntaments, entitats i agents socials.

Inserció laboral
La partida destinada al desenvolupament econòmic i social local estarà dotada amb 42,6 milions, que es faran servir per subvencionar contractacions per part dels ajuntaments, per a la inserció laboral en barris desfavorits o per al desenvolupament local en set comarques amb majors necessitats de reactivació econòmica.

La nova injecció de fons de la Generalitat es completa amb 13,6 milions més per fomentar la inserció laboral de persones amb discapacitat. El departament de Treball recorda que el primer pla de xoc per l’ocupació, presentat al maig i dotat amb 60 milions, ja ha servit per contractar 1.033 persones, per tramitar 965 sol·licituds de subvencions per a microempreses i autònoms i per finançar 64 plans de reactivació socioeconòmica en ajuntaments i consells comarcals.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top