Publicitat
Diners

“Les noves targetes Aqua eleven el nivell de seguretat”

Segons augmenta el volum de comerç electrònic, les mesures de seguretat també han d’incrementar-se. Per això, BBVA acaba de llançar Aqua, una família de targetes -dèbit, crèdit i prepagament- única a Espanya que no tenen imprès el número de la targeta (PA) ni la data de caducitat, i el codi de verificació de la qual (CVV) és dinàmic per a garantir una major seguretat en línia. Una novetat que va més enllà de les exigències de la normativa PSD2 en les compres per internet.

De fet, el banc va ser la primera entitat financera espanyola a desplegar de manera massiva entre els seus clients el nou procés de verificació de les transaccions electròniques recollit en la normativa de pagaments europea (PSD2), que exigeix una doble autenticació del client en les compres en internet. Ara, a més de reforçar la seguretat per aquesta via, ha introduït aquests nous elements -CVV dinàmic i número de la targeta i data de caducitat ocultes-, que eleva el nivell de seguretat, ja que si el client perd la targeta, ningú podrà utilitzar les dades de la mateixa per a efectuar pagaments en línia.

Ocults
El director de Desenvolupament de Negoci de BBVA a Espanya, Gonzalo Rodríguez, explicar sobre el seu funcionament que "cada vegada que el client vulgui fer una compra haurà d’accedir a l’app i consultar el número de la targeta, el CVV i la data de caducitat. En estar ocults en la targeta física, elevem el nivell de seguretat, ja que si el client perd la targeta, ningú podrà utilitzar les dades de la mateixa per a efectuar pagaments en línia. Per a això, ens basem en la tecnologia de cloud i en algorismes criptogràfics avançats per a assegurar la inviolabilitat del codi generat".

Rodríguez explica també que amb el llançament de la nova targeta també s’ha renovat l’experiència en l’aplicació. Al respecte, afirma el director de Desenvolupament de Negoci de BBVA a Espanya que "aquesta iniciativa va més enllà del llançament d’una targeta, perquè suposa una nova experiència per als clients en relació amb els mitjans de pagament. Quan accedeixin a l’app, trobaran en primer lloc aquells serveis més utilitzats per a facilitar-li les gestions, tindran un major control de les seves despeses, podran triar la modalitat de pagament i comptar amb major seguretat en les seves compres en línia".

La targeta s’emet en plàstic reciclat, complint així amb l’objectiu de BBVA de reduir l’impacte mediambiental. BBVA ha estat la primera entitat a Espanya a distribuir targetes fabricades amb plàstic d’origen reciclat procedent de diferents indústries com a embalatge, impressió, automoció o finestres.

Per a desenvolupar aquest nou projecte, BBVA ha dut a terme un estudi basat en entrevistes amb mil clients a Espanya sobre l’ús de les targetes i de la banca digital. La conclusió és que la seguretat, la planificació i el control de despeses i productes, així com la possibilitat de poder realitzar un gran nombre d’operacions a través del mòbil, són els atributs més valorats.

Per aquesta raó, BBVA s’ha bolcat a oferir un producte que compleix amb totes les demandes dels clients, ja que reforça la seguretat, ofereix la possibilitat de triar el mètode de pagament que millor s’adapti a les necessitats del client i pot controlar tots els moviments i despeses a través de l’app.

Demandes
Sobre el procés de desenvolupament d’aquest producte, el director de Desenvolupament de Negoci de BBVA a Espanya afirma: "Després d’un estudi amb mil clients, arribem a la conclusió que la seguretat, la planificació i el control de despeses i productes, així com la possibilitat de poder realitzar un gran nombre d’operacions a través del mòbil, eren els atributs més valorats. Per aquesta raó, ens bolquem a oferir un producte que complís amb totes les demandes dels clients en l’àmbit de seguretat, elecció del mètode de pagament i control de tots els moviments. A més, permet el pagament amb el mòbil en comerços físics.

Quant a altres serveis innovadors incorporats a la seva aplicació, Gonzalo Rodríguez detalla que "també hem afegit la retirada d’efectiu sense contacte en els caixers o una visió global dels comerços electrònics o plataformes on els clients hagin registrat les seves targetes bancàries. Aquesta nova funcionalitat permet als clients tenir un major control dels instruments de pagament en poder conèixer en tot moment en quines plataformes digitals s’han introduït".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top