Publicitat
Diners

L’Agrupació de Polígons alerta sobre la paràlisi en les millores

El canvi de rumb marcat per l’alcalde Jordi Ballart al capdavant de l’àrea de Promoció Econòmica ha estat el detonant utilitzat per l’Agrupació de Polígons de Terrassa (APT) per denunciar la situació de paràlisi que viuen les millores, que en alguns casos són històriques, dels Polígons d’Activitat Econòmica ((PAEs). Núria Marín pren el relleu polític d’Isaac Albert i des de l’Agrupació de Polígons esperen un canvi. En un comunicat alerten del ris de desindustrialització que pot patir Terrassa en la dècada vinent. Malgrat que l’actual equip de govern va fomentar la constitució d’aquesta agrupació, a la tardor del passat any, per convertir-la amb el gran referent i interlocutor respecte a la situació dels polígons d’Activiats Econòmica, el cert és que en un comunicat es denuncia una situació de paràlisi.

L’Agrupació de Polígons de Terrassa afirma que "per primer cop ens varem trobar amb una voluntat política que entenia els problemes i es mostrava favorable a cercar solucions. Des d’aleshores, l’APT ha realitzat una diagnosi de la situació dels polígons que ha posat de relleu les crítiques mancances de la majoria dels PAEs, principalment en aspectes com la neteja i salubritat de nombrosos carrers, alguns dels quals se converteixen en abocadors de cap setmana i es fàcil trobar-se deixalles abandonades; però, també destaquen els greus problemes de mobilitat, la falta de senyalització i la manca d’espais d’aparcament; un tercer capítol compartit per tots els polígons es la falta de manteniment i l’estat de conservació dels polígons."

Al respecte assenyala que "moltes vegades no es tracta d’incrementar el pressupost municipal, sinó de redistribuir millor els recursos existents de què disposa l’Ajuntament".

L’Agrupació de Polígons denuncia que "durant el temps transcorregut no s’ha produït cap millora en la situació dels PAEs. Els tècnics municipals són coneixedors dels problemes, algunes de les situacions descrites han estat denunciades des de fa anys. Però, últimament s’ha fet a través de l’eina dissenyada a la web de l’APT i que hi és a l’abast de les empreses per comunicar les incidències i les mancances dels polígons. Aquestes denúncies s’han traslladat a l’Ajuntament, algunes són prèvies al confinament, però a hores d’ara no s’ha resolt cap".

L’APT espera trobar-se en les properes setmanes amb Núria Marín per parlar d’aquestes mancances. També expressa la voluntat que amb la nova tinenta d’alcalde la situació millori i hagi més receptivitat i sobretot "major visió estratègica si el que es desitja és fer de Terrassa un referent industrial. Els canvis tecnològics i les implicacions industrials són un repte que els polítics locals hauran d’afrontar amb visió estratègica per evitar que els seus municipis no es desindustrialitzin o esdevinguin residuals en regions industrials altament competitives".

L’Agrupació de Polígons també recorda que "en tots els accessos a la ciutat ens trobem amb els PAEs, dignificant aquests espais, dignificarem la ciutat de Terrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top