Publicitat
Diners

Cirsa obté un benefici operatiu de 37,5 milions al tercer trimestre

La multinacional líder en joc i oci Cirsa, amb seu a Terrassa, ha registrat el tercer trimestre de 2020 un benefici operatiu de 37,5 milions d’euros tot i les afectacions per les restriccions a causa de la pandèmia de la Covid-19. Els ingressos d’explotació de juliol a setembre es van situar en 232,8 milions d’euros.

La primera companyia del sector del joc a Espanya, però, va perdre 246 milions d’euros en els nou primers mesos de l’any, davant els 60 milions de pèrdues registrats en el mateix període de l’any anterior, per l’impacte de la Covid-19 i del confinament en els negocis del grup. En els nou primers mesos de l’any, Cirsa va registrar uns ingressos d’explotació de 630,9 milions, un 45% menys que en el mateix període del 2019, i un benefici operatiu de 74,9 milions.

Tot i la forta afectació en les operacions i en els resultats pels tancaments i restriccions derivats de la pandèmia, segons ha informat la companyia, l’empresa ha millorat els resultats en el tercer trimestre de l’any respecte al segon a causa de la reactivació de l’hostaleria i la resta de subsectors de joc a Espanya i Itàlia, que van reiniciar la seva activitat el juny. Les reobertures en aquests dos països europeus van suposar un creixement en la divisió d’slots respecte al mateix període de 2019.

La divisió de bingos va mantenir obertes totes les seves sales durant el tercer trimestre sota importants restriccions horàries, aconseguint tot i això incrementar mes a mes el nivell d’activitat i el nombre de visites "gràcies a la confiança transmesa pel pla Juega Seguro de mesures sanitàries per a treballadors i clients", diuen des de Cirsa. "La millora de resultats previstos va respondre també a les accions de fidelització posades en marxa des de la reobertura", afegeixen.

Mesures sanitàries
El pla Juega Seguro es va dissenyar a principis de març i s’ha aplicat des del primer dia de les noves obertures. Cirsa assegura que "ha sigut un dels elements clau per comptar amb la confiança dels clients des del reinici de l’activitat, podent-se portar a terme amb els màxims estàndards de seguretat tant per als anomenats clients com per als col·laboradors".

Pel que fa a Llatinoamèrica, la reobertura gradual a finals del tercer trimestre de les sales a la República Dominicana i parcialment a Mèxic i Colòmbia sota importants restriccions horàries i de capacitat van tenir un impacte marginal en els resultats del grup terrassenc. De la mateixa manera, "va destacar la contribució d’Sportium gràcies a la tornada de les principals competicions esportives i a la constant millora del producte", cosa que va afavorir la dinamització d’usuaris i vendes, expliquen des de l’empresa. De fet, el negoci retail d’Sportium va estar plenament operatiu durant el tercer trimestre i en conjunt, els nivells d’activitat es van apropar als que hi havia a principis d’any.

A les reobertures del tercer trimestre s’hi van sumar Costa Rica i Panamà a mitjans d’octubre amb limitacions horàries, d’aforament i de serveis addicionals, mentre que les operacions de la companyia al Perú, Marroc i part de les de Mèxic segueixen sense activitat.

La companyia ha destacat que des dels diferents estats d’alarma Cirsa ha seguit implementant mesures per salvaguardar la seva sostenibilitat a curt, mitjà i llarg termini, principalment protegint la liquiditat i reduint costos operatius. Amb això, la liquiditat del grup a finals del tercer trimestre es va situar en 353 milions d’euros.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top