Publicitat
Diners

L’economia catalana cau un 8,8% interanual en el tercer trimestre

L’economia catalana va caure un 8,8% en el tercer trimestre de l’any en comparació del mateix període del 2019, enfront de la caiguda interanual del 21,7% registrada en el segon trimestre de l’any, el que va coincidir de ple amb el confinament total per la pandèmia. Així ho estima l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), que destaca que en la comparativa intertrimestral el PIB català ha repuntat un 16,9% amb relació al segon trimestre.

Aquestes dades posen de manifest un comportament similar al conjunt de l’economia espanyola, ja que el PIB espanyol va caure un 8,7% interanual en el tercer trimestre, una dècima menys que a Catalunya, però la dada intertrimestral va ser dues dècimes millor a Catalunya (+16,7% a tot Espanya).

Revisió a la baixa
Així doncs, l’economia catalana ha passat de cedir un 5,2% en el primer trimestre, a desplomar-se un 21,7% en el segon i a caure un altre 8,8% en el tercer, tot això per efecte de la pandèmia de la Covid-19. A principis del mes d’octubre, el Departament d’Economia de la Generalitat va revisar a la baixa les estimacions inicials i va augurar que l’economia catalana cauria aquest any entre un 10 i un 12%.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top