Publicitat
Diners

“Fupar dóna ocupació a més de 500 persones amb discapacitat intel·lectual”

El mes d’abril va ser nomenat director general de la Fundació Antiga Caixa Terrassa. Quin balanç fa d’aquests primers mesos?

Han estat uns mesos molt enriquidors. La meva relació amb la fundació ve ja de molt lluny, des de la meva etapa a Caixa Terrassa, per la qual cosa coneixia bé la gran tasca que s’hi realitza des de les diferents entitats del grup. Per a mi és un orgull agafar-ne la direcció general.

Com ha afectat la pandèmia als àmbits d’actuació de la fundació?

La crisi sanitària ha afectat molt directament a algunes de les nostres activitats, especialment a La Llar, però també al Centre Cultural, on hem hagut de posposar espectacles, així com a les activitats socials i laborals de Fupar, on també ens hem hagut de reinventar. Tot i això, he de dir amb orgull que tots els nostres treballadors han mostrat un compromís exemplar que ens ha permès seguir endavant.

Centrant-nos en Fupar, quins són els aspectes que destacaria de la tasca que s’hi realitza?

Des de Fupar acompanyem més de 500 persones amb discapacitat intel·lectual, trastorn de l’espectre autista, derivada de salut mental i en risc d’exclusió social, cap a la plena inclusió a la societat. Ho fem en els àmbits laboral, terapèutic, formatiu, en el suport a la vida independent i a les famílies, així com en l’esport i el lleure.

S’acompanyen d’altres entitats, organitzacions o empreses de la ciutat?

Sabem que la millor forma de generar espais d’inclusió per a les persones amb discapacitat intel·lectual és treballant en xarxa i acompanyant-nos d’entitats, organitzacions, escoles i empreses per col·laborar a fer una societat que garanteixi la igualtat d’oportunitats per a tothom. Creiem en les capacitats de totes les persones i en la diversitat com a font de riquesa social.

També tenen una relació estreta amb el BBVA?

És una relació molt consolidada. Ja des dels orígens de la Fundació Antiga Caixa Terrassa, de la qual Fupar forma part, BBVA ens ha donat suport en nombrosos projectes, tant socials com culturals. A més, BBVA és client d’algunes de les nostres unitats de negoci, com la serigrafia, els manipulats o la impressió digital. El fet que una gran entitat, com és BBVA, confiï en els nostres serveis i productes, dona una idea del nivell de qualitat i exigència de la nostra feina.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top