Publicitat
Diners

La Cecot celebra l’aprovació d’una nova llei per facilitar l’activitat econòmica

l Parlament ha donat llum verda a dues lleis que tindran un impacte positiu sobre el teixit empresarial i econòmic català, i que la patronal Cecot hi ha tingut una tasca activa en els darrers anys per l’assoliment d’un redactat final de consens. Es tracta de la Llei de Facilitació de l’activitat econòmica i de la Llei de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU). “Des de la patronal Cecot hi hem participat proactivament, mitjançant propostes i mesures per als seus redactats inicials i pensem que l’aprovació d’aquestes dues lleis és un èxit col·lectiu i global perquè afavorirà la competitivitat del país i la creació de llocs de treball”, afirma el president de la Cecot, Antoni Abad. “És de celebrar que els grups parlamentaris hagin posat l’interès comú per damunt de les estratègies partidistes”, afegeix.

La Llei de Facilitació de l’activitat econòmica ha estat fruit de la col·laboració i diàleg entre entitats de representació empresarial i el Departament d’Empresa i Coneixement i dóna continuïtat a la Finestreta Única Empresarial (FUE). Té per finalitat impulsar aquesta activitat en l’actual entorn digital, establint els principis, criteris i instruments que han d’aplicar les administracions públiques a Catalunya per fer possible una relació àgil i eficient amb les empreses i els professionals, amb menys càrregues burocràtiques, més relació digital i uns serveis proactius, particularment a través de la Finestreta Única Empresarial.

Més simplificació administrativa i burocràtica. Aquesta és una demanda històrica en el món empresarial que compta amb un ampli consens social i institucional i que la Cecot va reclamar a Ramon Tremosa, com a nou conseller d’Empresa, que s’accelerés la seva execució durant una visita institucional a la patronal catalana, el passat setembre.

Des de gener d’aquest any, tant la FUE com altres organismes públics disposaven d’un document de mesures i propostes de la Cecot, d’implementació immediata, i que permetia agilitar els tràmits administratius, reduint la càrrega burocràtica a les empreses i escurçant els terminis de concessió de llicències o de resolució d’expedients.

Per la seva banda, La Llei de les àrees de promoció econòmica urbana crea i regula la figura d’aquestes àrees (les APEU, en sigles), basades en un model de col·laboració publicoprivada entre l’administració local i els agents econòmics d’una determinada zona amb activitats de tipus industrial, comercial, turístic o de serveis, per promocionar-la, millorar-ne l’entorn urbà i incrementar-ne la competitivitat en benefici dels interessos generals de la ciutat.

Competitivitat
Les àrees de promoció econòmica urbana facilitaran que qualsevol zona de concentració d’activitat econòmica que vulgui augmentar la seva competitivitat o evitar situacions de degradació, pugui ser gestionada de manera conjunta amb l’objectiu de millorar els serveis i la qualitat de l’entorn, complementant les actuacions dels poders públics i potenciant la col·laboració entre agents públics i privats. L’activitat que duran a terme beneficiarà els espais públics i els interessos generals de la ciutat i és per això que, tot i ser entitats de base privada, es constitueixen sota la tutela pública del municipi pel compliment d’aquestes finalitats públiques.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top