Publicitat
Diners

Cecot i Salut inicien un projecte pilot de cribratges a empreses

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va presentar ahir noves mesures restrictives en la mobilitat per tal de lluitar contra la pandèmia de la Covid-19. Coincidint amb l’enduriment de les mesures, la patronal Cecot va presentar el seu projecte pilot de cribratges massius sistemàtics, una eina que es posa a la disposició de les 27.000 empreses tant del Vallès Occidental com del Vallès Oriental. El president de Cecot, Antoni Abad, va destacar la importància d’un projecte que es durà a terme en estreta col·laboració amb el Departament de Salut de la Generalitat. “Des de Cecot volem ajudar a totes les empreses, grans o petites, siguin del sector que siguin, a mantenir la seva activitat productiva i a evitar l’absentisme laboral derivat de la Covid. Pretenem minimitzar el tancament d’empreses i volem detectar i notificar els brots que es produeixin de manera precoç”.

En aquest sentit, es posarà al servei d’aquelles empreses interessades un pack de sis testos d’antígens per cada treballador, que s’aplicarà durant un període d’entre 10 i 12 setmanes, entre gener i abril. Cada empresa designarà un gestor Covid que s’encarregarà de fer arribar les dades a Salut. Tot i que la intenció inicial és arribar a un 10% de les companyies dels dos Vallesos, Cecot aspira a poder arribar als 521.000 treballadors de les 27.000 empreses que hi ha a totes dues comarques, així com als 89.000 autònoms. Josep Goberna, director general de Prevint, la firma que s’encarregarà de gestionar els cribratges va explicar així l’operativa prevista: “Volen dotar a cada empresa dels recursos necessaris per a fer un cribratge sostingut a tots els seus treballadors. És un pla sostenible en el temps i combinat amb el Departament de Salut. Volem treballar junts per tal d’aïllar el virus. La intenció fonamental és prevenir brots dins de les empreses i descongestionar d’aquesta manera el sistema públic de salut”, assegura. Des de Salut es vol deixar clar que l’àmbit laboral és el tercer vector de transmissió de la malaltia i, per tant, un dels àmbits que convé tractar abans.

Una eina molt valuosa
Per la seva banda, el secretari general del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marc Ramentol, va felicitar Cecot per dur a terme una iniciativa que entén cal estendre tan aviat com sigui possible a tot el país. “Hem hagut de tornar a prendre mesures restrictives. Cal afectar la mobilitat i la interacció social. I bona part d’aquesta es dóna en l’àmbit laboral. Iniciatives com aquesta que parteix del teixit empresarial ens ajuden molt. Són eines potentíssimes per tal de guanyar la batalla a la pandèmia”.

El cost d’aquest procés massiu i intensiu de cribratges anirà a càrrec de cadascuna de les empreses. Així i tot, Josep Goberna va deixar clar que “si per a una persona normal un test d’antígens val uns 45 euros, per un preu inferior a aquest es cobrirà tota la campanya per a un individu, de 6 kits per a deu setmanes”. El president Abad està convençut que moltes empreses s’hi sumaran. “Sabem que tot té un cost, però l’estalvi que aconseguirem a nivell de detecció i evitar baixes laborals serà importantíssim”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top