Publicitat
Diners

Els treballadors de Fico Transpar van a la vaga

Els treballadors de Fico Transpar, filial del Grup Ficosa amb seu a Viladecavalls dedicada a fabricar dipòsits dels eixugaparabrises per a automòbils, han decidit anar a la vaga. Els empleats s’estan mobilitzant des de fa uns dies contra l’ERO d’extincions que ha presentat l’empresa per acomiadar part de la plantilla i ara el comitè d’empresa ha convocat diverses jornades de vaga de 24 hores en defensa dels llocs de treball. Les properes tindran lloc els dies 5, 7, 14 i 17 de maig.

Inicialment, l’empresa pretenia acomiadar 22 persones, però ara ha rebaixat la xifra a 16. Tot i això, CCOO d’Indústria, que dona suport a les mobilitzacions, segueix exigint a la direcció de Fico Transpar la retirada de l’expedient, ja que considera que les causes que al·lega l’empresa no estan justificades. CCOO denuncia que “la multinacional Panasonic, a la qual pertany Ficosa, està aprofitant la situació conjuntural de crisi derivada de la pandèmia per acomiadar part de la plantilla de Fico Transpar i seguir desmantellant aquesta societat”.

El sindicat assegura que els treballadors de Fico Transpar, molts dels quals porten més de 30 anys a l’empresa, han hagut d’adaptar-se en els darrers anys als diferents canvis que ha afrontat l’empresa, a conseqüència dels quals han patit una pèrdua de condicions laborals. “Tot això amb la promesa d’un futur industrial de més valor afegit, que no només no s’ha produït, sinó que ha anat a pitjor”, denuncien. Per tot això, CCOO exigeix a la multinacional un replantejament de la seva estratègia empresarial i una aposta industrial per la planta de Fico Transpar.

Fico Transpar, filial de Ficosa, presenta un ERO per a 22 treballadors

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Els treballadors de Fico Transpar van a la vaga
To Top