Publicitat
Diners

Protestes a H&M pel probable tancament de la botiga

Els treballadors de la tenda del carrer Major s’adhereixen a les aturades parcials convocades a tota Espanya

Els empleats, concentrats davant la porta de l'establiment / Nebridi Aróztegui

La botiga que H&M té al carrer Major de Terrassa podria tenir els dies comptats. La cadena de moda sueca té intenció de tancar-la definitivament juntament amb una trentena de centres a tot l’Estat (30 botigues i dos centres d’oficines), set d’ells a Catalunya. A més, 94 tendes espanyoles més (13 catalanes) es veurien també afectades per una reestructuració de la plantilla. Segons expliquen des de CCOO i UGT, el propòsit d’H&M és acomiadar un total de 1.066 persones.

Davant d’aquesta situació i la “posició inamovible” de la companyia -segons diuen els sindicats, que estan en negociacions amb la direcció d’H&M-, els treballadors han començat una sèrie de mobilitzacions en protesta. Aquest divendres s’han convocat aturades parcials de dues hores en cada torn, és a dir, de les 12 a les 14 hores i de les 18 a les 20 hores. A la botiga de Terrassa, els empleats (16 en total) han abaixat la persiana i s’han concentrat davant la porta de la tenda, on han fet sentir les seves reclamacions. “Que no se hagan los suecos”, “Aquí no sobra nadie”, “No a l’ERE”, “H&M, escucha; estamos en lucha” han pogut sentir aquells que passejaven pel centre de Terrassa. Unes proclames que també es podien llegir en diversos cartells enganxats als vidres dels aparadors.

Alguns empleats de la botiga que H&M té a l’avinguda de Francesc Macià de Sabadell s’han desplaçat fins a Terrassa per donar suport als seus companys. Ells no estan afectats per les mesures que l’empresa vol tirar endavant però aquest migdia han abaixat també la persiana en solidaritat.

Segons denuncien els sindicats, la companyia ha plantejat també una modificació substancial de les condicions de treball per a 50 contractes corresponents a 24 establiments més. La cadena de roba justifica aquest plantejament de reducció de personal i tancament de botigues per causes productives i organitzatives fruit de la transformació que han patit els hàbits de consum. CCOO i UGT, però, consideren que “és absolutament desproporcionat i injustificat“.

“En les negociacions hem demanat i seguirem demanant que es redueixi el nombre de tancaments perquè d’aquesta manera es reduirà també la xifra d’acomiadaments però l’empresa es manté en la seva posició”, explica Isabel Ortega, secretària general de CCOO Serveis a H&M Catalunya. Els sindicats han convocat també una vaga de 24 hores per als propers 19 i 21 de maig a tota Espanya. “Si en les reunions que tenim la setmana que ve, l’empresa no fa cap pas, mantindrem la convocatòria”, indica Ortega. Els treballadors de la tenda de Terrassa estudien si sumar-s’hi.

Aquesta vegada podria ser la definitiva

Ara fa dos anys H&M ja es va plantejar tancar la botiga de Terrassa, oberta des de l’abril de 2003. Aleshores, però, la companyia de moda sueca va arribar a un acord “in extremis” amb la propietat del local (de 1.300 metres quadrats, 800 dels quals dedicats a superfície de venda) per a una rebaixa en el preu del lloguer. Així, després d’una reeixida campanya de liquidació i de quatre dies sense activitat, la tenda va tornar a obrir. Ara el tancament podria no produir-se fins a l’abril de 2022, quan acabaria el contracte de lloguer de l’immoble. De fet, el comunicat que la companyia va fer públic a principis d’abril deia que els tancaments que vol fer arreu d’Espanya “aniran produint-se de manera esglaonada durant el 2021, podent-se algun concretar a principis de 2022”.

H&M es planteja tancar la seva botiga a Terrassa

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top