Publicitat
Diners

La Cecot celebra un nou pas en la lluita contra el frau fiscal

La patronal proposa que el Govern valori implantar als particulars el límit de 1.000 euros en pagaments efectius de manera esglaonada en dos anys

Després que aquesta setmana el Congrés dels Diputats ha aprovat el Projecte de Llei de Mesures de Prevenció i Lluita contra el Frau Fiscal que a partir d’ara seguirà el seu curs cap al Senat, la patronal terrassenca Cecot ha emès un comunicat en què celebra que s’avanci en la reducció de l’economia submergida, que quantifica amb nivells superiors a un 25% de l’activitat econòmica, perquè suposa “un frau fiscal majúscul al prejudici directe a tota la ciutadania i la competència deslleial entre les empreses”.

L’organització, però, defensa que “aquesta llei ha d’aplicar-se per combatre l’economia submergida i el gran frau fiscal i no pot convertir-se en una eina de major fiscalització a qui ja està fiscalitzat”, sosté el president de la Cecot, Antoni Abad.

L’entitat recorda que les mesures ja van formar part del paquet d’ajust que el Ministeri d’Hisenda va fer arribar a la Unió Europea l’any 2016 per reduir el dèficit estatal, any en què la Cecot va posicionar-se públicament a favor de la mesura de rebaixar de 2.500 a 1.000 euros el límit per als pagaments efectius. El president de la patronal manté que la proposta és ara “més que vigent” després de l’impacte de la pandèmia i l’acceleració de la transformació digital de les empreses per adaptar-se als nous hàbits de consum, però davant l’alarma generada en algunes activitats dins del sector comerç que temen que la limitació freni el consum en un context de reactivació econòmica, proposa que el Govern valori implantar la reducció als particulars de manera esglaonada en dos anys per facilitar l’adaptació de tots els afectats, sota context Covid-19, especialment els clients.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top