Publicitat
Diners

Nou impuls a l’FP en l’àmbit digital

La Cambra i el Consell de l’FP de Terrassa s’alien per promoure la creació de dues qualificacions en drons i realitat virtual

Publicitat

La Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa ha creat una aliança amb el Consell de l’FP de Terrassa per impulsar dues noves qualificacions professionals en els àmbits digitals dels drons i la realitat virtual.

La col·laboració s’emmarca en el projecte europeu DIGIS, en el que participen onze socis de cinc països diferents (Espanya, Lituània, Eslovàquia, Àustria i Txèquia). La iniciativa vol fomentar la capacitat dels proveïdors de la Formació Professional (FP) per adaptar-se millor a la transformació digital i té com a objectiu principal la creació de dues qualificacions d’FP en programació i pilotatge de drons i en programació de realitat virtual que seran testejades mitjançant una formació en línia a tots els països participants.

El projecte DIGIS forma part del programa Erasmus+ i té una durada de tres anys. Va iniciar la seva trajectòria el gener de 2021 i finalitzarà el desembre de 2023 amb el reconeixement a tants països com sigui possible d’aquestes dues noves qualificacions.

Durant aquest període, cada país haurà de crear una estructura de col·laboració amb l’objectiu de: donar suport en el procés de reconeixement de les qualificacions per part de les autoritats responsables i en les activitats de la prova pilot, preparar la implementació de les noves titulacions i, per últim, implementar la seva promoció i la fase d’explotació.

La Cambra, amb la col·laboració del Consell de l’FP de Terrassa, “partner” associat del DIGIS, ha presentat el projecte en diverses sessions de l’organisme, el que ha ajudat a la creació d’una aliança que serveixi per a l’impuls de les noves formacions i el suport en el procediment de reconeixement de les noves qualificacions.

Dins del marc de treball d’aquest grup, al mes de maig es va realitzar un taller amb l’Institut Nicolau Copèrnic per a la revisió de les propostes de les noves qualificacions i una segona sessió de treball, el passat 13 de maig, amb l’Agència Pública de la Formació i Qualificació Professional de Catalunya i la participació d’Àgora Sant Cugat, soci del projecte, on, a més de revisar els esborranys, es van definir diferents possibilitats per a la implementació de les noves formacions.

L’objectiu és que, el 2023, un cop finalitzada la prova pilot, s’iniciï el procés de reconeixement segons els requeriments de cada país per aconseguir, com a mínim, el reconeixement de tres països participants. A més, també es contempla la creació d’una plataforma en línia amb els dos cursos i, paral·lelament a la formació dels alumnes mitjançant la prova pilot, la formació dels professors de les entitats d’FP participants.

Publicitat
To Top