Publicitat
Diners

BBVA introdueix la biometria en la firma d’operacions des de l’aplicació mòbil

L’entitat preveu també consultes de moviments i transferències amb aquest sistema

La biometria va guanyant adeptes en el camp de la seguretat digital
Publicitat

BBVA s’ha convertit en la primera entitat a oferir els seus clients a Espanya la possibilitat d’utilitzar l’empremta dactilar o la seva cara per firmar operacions bancàries a través de l’aplicació mòbil. El banc ha incorporat la biometria facial i dactilar a la seva “app”, permetent a l’usuari tenir un major nivell de seguretat i protecció davant de possibles fraus i accelerant la gestió dels tràmits.

El nou sistema evita també els inconvenients provocats per la falta de cobertura o localització que poden ocasionar els missatges curts. BBVA n’ha sol·licitat la protecció com a patent i, actualment, es troba en tràmit davant l’Oficina Europea de Patents.

Avui dia, les operacions bancàries que encara no permeten l’ús de biometria i que han de ser realitzades a través d’SMS són les regulades per PSD2 com ara les transferències, la consulta de moviments més enllà dels tres mesos o l’accés al banc a través de canals digitals cada 90 dies. Es preveu, però, que la signatura amb biometria per a aquestes operacions pugui estar activa al llarg d’aquest mateix any 2021.

Algunes de les operacions més comunes dels clients de l’entitat, com el pagament en comerços en línia, apagar o encendre les targetes o consultar el CVV, es veuran beneficiades també amb la implantació de la signatura amb biometria.

Per desenvolupar aquesta nova funcionalitat, BBVA ha dut a terme un estudi basat en entrevistes amb clients i no clients a Espanya sobre seguretat i els diferents mètodes d’accés. Una de les conclusions extretes és que el mètode de signatura ideal per als usuaris ha de combinar i equilibrar comoditat amb seguretat, així com confirmació per part de l’entitat del tràmit o operació. Així, amb aquest objectiu, l’entitat ha posat en marxa aquest projecte que ofereix als seus clients tots els avantatges d’aquesta tecnologia en les seves operacions financeres.

Els clients del BBVA també poden fer servir la biometria per obrir un compte corrent amb el mòbil de manera totalment digital, amb només fer-se un “selfie” i atenent una videotrucada. Aquest servei es va llançar el 2016 i, des d’aleshores i fins a finals d’abril de 2021, l’han fet servir més de 700.000 usuaris.

Recentment, l’entitat també ha integrat Fast Identity Online (FIDO), un programa d’autentificació en línia que reforça la seguretat dels sistemes biomètrics en els dispositius mòbils.

Publicitat
To Top