Publicitat
Diners

Treballant per a la inserció laboral dels més joves

La campanya d’estiu comença a incrementar l’ocupació juvenil. Des del programa Start Noves Oportunitats del SOC ho estan notant. Bona part dels nois que no estudiaven ni treballaven i que s’han format amb ells estan trobant feina

La tècnica del programa ajuda alguns joves a fer recerca de feina / Nebridi Aróztegui

L’arrencada de la temporada d’estiu permetrà previsiblement tornar a reduir l’atur juvenil a Catalunya. Les dades de l’Idescat mostren una tendència habitual a l’augment d’ocupació jove en el tercer trimestre, coincidint amb aquesta estació i la campanya associada a ella. L’any passat, tot i la pandèmia, la taxa d’ocupació dels joves d’entre 16 a 24 anys va pujar d’un 24,48% el segon trimestre a un 28,80% al tercer trimestre a Catalunya i enguany s’espera també un increment.

L’oci, la restauració, el comerç i el turisme són els sectors on més creix la demanda a l’estiu. En aquest sentit, des del programa Start Noves Oportunitats del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), un servei que aposta per l’acompanyament als joves d’entre 16 i 24 anys amb l’objectiu que s’insereixin al mercat laboral o recuperin les ganes d’aprendre i retornar al sistema educatiu, apunten que al Vallès el sector estrella és la restauració, principalment en ocupacions de cambrers, cuina i repartidors, però també destaquen el sector de l’oci i el turisme amb ocupacions com la de teleoperador, atenció al client, monitors de lleure i mossos de magatzem.

“Els últims mesos, des de febrer, hem vist una recuperació de les insercions laborals, però ara s’estan accentuant moltíssim tant quant a monitors de lleure com a magatzems i en el sector sociosanitari”, explica Sara Perpinyà, cap de formació del programa a la zona del Maresme-Vallès.

Augmenta la demanda
En la darrera edició del programa, iniciada l’agost del 2020, formen part del projecte Start un total de 1.094 joves participants a tota Catalunya i 421 a la zona del Maresme-Vallès, en la qual està integrada Terrassa. “Són el doble dels que acostumem a tenir. Hi ha demanda i necessitat. Els joves van molt perduts i aquest és un bon recurs”, assegura Perpinyà.

Arran d’un diagnòstic ocupacional i social de cada usuari, es defineix un pla d’acció personalitzat que serveix per guiar al jove durant la seva estada i participació i a partir d’aquest pla d’acció, s’estableixen itineraris de llarga durada, limitats a un màxim de dos anys. Durant aquest temps, l’usuari rep formació en competències bàsiques i transversals, així com formació orientada a adquirir una professió o preparació per al retorn al sistema educatiu ordinari. Tot plegat, de forma gratuïta.

Es duen a terme accions pròpies i es gestiona també la seva participació en cursos externs, alhora que s’organitzen testeigs d’oficis, visites, mentoratges i minientrevistes amb empreses i pràctiques laborals.

“Ens adrecem a joves que no treballen ni estudien. Molts d’ells no han acabat l’ESO o si ho han fet, després no han sabut com continuar. Un gruix important arriba al programa a través del boca-orella, però també tenim una gran xarxa d’agents derivadors com la DGAIA, Serveis Socials, Justícia Juvenil o centres educatius, entre altres”, comenta Perpinyà, que destaca la importància que els participants estiguin motivats. “És un programa voluntari. El que busquem són joves que estan perduts, que no saben gaire com encarar el seu projecte de vida i professional i tenen ganes de rebre ajuda”, diu, alhora que reconeix que bona part d’ells es troben en una situació de vulnerabilitat per les seves circumstàncies familiars i socioeconòmiques.

Diferents vies d’accés
“He treballat en algunes empreses, però em vaig quedar sense feina i volia seguir aprenent. Estic molt content perquè he pogut formar-me com a mosso de magatzem i ara, al juliol, començaré unes pràctiques”, comenta Carles Tortosa, un dels terrassencs participants en l’actual edició. “Ens han ajudat en molts aspectes, des de qüestions més personals fins a tot allò que cal saber per poder trobar feina”, afegeix Eric Henao, un dels seus companys.

El programa es va posar en marxa el 2015 amb una prova pilot i en la seva segona edició (l’última que s’ha tancat) va ajudar a realitzar més de 400 contractes laborals a Catalunya. Al llarg dels dos anys que va durar, es van atendre prop de 1.700 joves del Maresme, el Vallès, el Camp de Tarragona i les comarques gironines i es va aconseguir que 282 usuaris accedissin a la seva primera feina.

Tot i que la tercera edició ja està en marxa, el setembre es tornaran a obrir inscripcions.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top