Publicitat
Diners

Auxicolor adquireix el 100% d’Highchemie per diversificar el negoci

La indústria química tèxtil terrassenca adhereix la totalitat de l’empresa de pigments de color. Per facilitar les sinergies, s’han posat en marxa la construcció d’una nova fàbrica d’Highchemie de 4.100 metres quadrats al carrer Pisuerga de Terrassa

Solar on es construirà la nova nau d'Highchemie, al carrer Pisuerga, a 200 metres de la matriu d’Auxicolor / Alberto Tallón

L’empresa Auxicolor, dedicada a l’elaboració de pigments per a la indústria tèxtil i que va ser fundada a Terrassa el 1973, ha adquirit el 100% d’Highchemie, especialitzada en pastes pigmentàries i additius per a la indústria química. Amb aquesta operació, Auxicolor pretén integrar Highchemie, de la qual ja en tenia el 75%, dins la seva seu, però mantenint la seva entitat i independència d’actuació, per tal de diversificar el negoci .

Seguint amb aquesta idea, Auxicolor ha posat en marxa la construcció d’una nova fàbrica d’Highchemie, que els “permeti assolir els nous reptes de qualitat, distribució i capacitat productiva”, segons ha comentat Jordi Malgosa, CEO d’Auxicolor. La nova seu d’Highchemie es situarà al carrer de Pisuerga número 57 de Terrassa, a 200 metres de la matriu d’Auxicolor. El terreny és de 5.300 metres, i la nau ocuparà uns 4.100 metres quadrats, unes dimensions que els permetran aprofitar la màxima capacitat d’emmagatzematge. Malgosa recalca la importància de la recent inversió i afronta la planificació amb il·lusió: “El projecte de la nova nau encara està en fase inicial, però estem desitjant que arrenqui per tenir tan aviat com sigui possible a Highchemie en les seves noves instal·lacions i dotar-lo de la imatge i infraestructura adequada per afrontar un nou i esperançador futur”.

Sis anys de fusió
El 2014, Auxicolor va adquirir el 75% de les accions de Highchemie, i des d’aleshores aquesta firma ha doblat les vendes. Tot i la pandèmia, no ha parat de créixer, fet que ambdues empreses valoren molt positivament, i que ha potenciat l’adhesió total de Highchemie dins d’Auxicolor aquest 2021.

“Vam veure l’oportunitat d’adquirir Highchemie, empresa que veiem que tenia molt potencial en l’àmbit comercial i ens permetria diversificar en el món del pigment i integrar les xarxes comercials a l’exterior d’ambdues”. Amb la integració d’enguany del 100%, Auxicolor pretén augmentar la facturació anual de Highchemie, que actualment està en 6 milions, i doblar-la de nou fins a arribar de 12 a 15 milions. La fusió d’equips, coneixements i imatge corporativa pretén expandir les xarxes de producció i distribució ja existents i crear-ne de noves per arribar a nous clients internacionals. “A Auxicolor tenim més de 30 anys d’experiència, i actualment exportem a 35 països. Ho estem començant a fer amb Highchemie, i ja exportem a Portugal, Polònia, Itàlia i Marroc” ha afirmat el CEO d’Auxicolor.

“Volem potenciar les nostres sinergies i extreure el màxim potencial d’aquestes, i arribar a nous camps d’acció”. El nou repte industrial que afronten amb la construcció de la nova seu d’Highchemie va lligat amb una intenció de millorar la producció i la maquinària de l’empresa adquirida.

La integració també permet a Auxicolor defugir del seu origen d’indústria química purament tèxtil, i diversificar dins del món del color i començar a treballar amb el làtex, components agroquímics, pintura, “counting”, “flooring”, ceràmica, curtits, tintes, plàstic i paper, entre d’altres, que eren els camps d’especialitat d’Highchemie i que tenen a veure amb la coloració, però s’expandeixen més enllà de l’univers tèxtil.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top