Publicitat
Diners

José Elías compra el 100% de La Sirena

La cadena d’aliments congelats, amb seu a Viladecavalls, ha estat adquirida a través del grup Excelsior Times

La companyia té més de 260 botigues a Espanya i preveu obrir-ne 15 més aquest any

La cadena d’aliments congelats La Sirena, amb seu a Viladecavalls, ha estat adquirida per José Elías. L’amo d’Audax Renovables ha comprat el 100% de l’empresa a través del seu grup Excelsior Times, amb la finalitat d’impulsar-ne el seu creixement i expansió al mercat espanyol.

Diari de Terrassa ja va explicar a finals de febrer que l’empresa volia incorporar un nou soci que l’ajudés a finançar i desenvolupar el pla d’expansió. Segons ha informat la companyia, el nou propietari farà efectiva la seva entrada aquest mes de juliol.

Amb la compra de La Sirena, José Elías entra a l’àrea d’alimentació i segueix operant altres quatre línies de negocis: energies renovables, infraestructures, telecomunicacions i medicina. Per a Elías, que lidera l’únic grup familiar que és accionista de referència en tres empreses cotitzades, “La Sirena és una gran marca i una oportunitat per contribuir, al costat de l’actual equip directiu, a impulsar i accelerar el pla estratègic que va iniciar fa tres anys”.

El director general de La Sirena, Jorge Benlloch, ha assegurat que l’entrada del grup Excelsior Times donarà “estabilitat en el llarg termini i ajudarà a consolidar a La Sirena com a marca referent al mercat de distribució alimentària”.

La Sirena va ser fundada per Ramona Solé i Josep Maria Cernuda, a Terrassa l’any 1983 i, des de llavors, ha afrontat diverses operacions de compra i canvis d’accionariat. Amb aquesta nova operació, assessorada pel  banc d’inversions Arcano, l’anterior accionista, el fons britànic OpCapita, que la va adquirir el 2014, posa fi a un període en el qual ha aconseguit reprendre la senda de creixement sostenible de la companyia al costat de l’equip directiu, preparant-la per a abordar nous reptes de futur i “amb la millor posició financera dels últims anys”. La Sirena ha aconseguit un EBITDA (benefici operatiu) de 15,6 milions d’euros en el seu últim exercici fiscal, un 71% més que l’any anterior. Així mateix, la seva facturació ha ascendit a més de 194 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment del 19% respecte al passat exercici.

Amb Excelsior Times, La Sirena continuarà la seva estratègia d’expansió multicanal i reforçarà la seva presència al mercat espanyol. Actualment, la companyia té més de 260 botigues a Espanya i preveu obrir-ne 15 més durant 2021. A part d’en el seu canal en línia, l’empresa ven els seus productes en altres operadors com Amazon, Glovo i Eroski. Per tot això, compta amb més de 1.200 empleats a tot el país.

La companyia seguirà centrada en desenvolupar el seu propòsit de “regalar temps, sabor i salut a la vida” innovant en els seus productes, serveis i adaptant la seva oferta a les noves tendències de consum. Així ho ha fet recentment amb el llançament de la seva nova marca de proteïna vegetal Veggirena, o amb productes desenvolupats en col·laboració amb xefs de referència com Jordi Cruz.

Segons algunes fonts, la compravenda s’ha tancat per uns 100 milions d’euros i a mig termini José Elías té la intenció de treure-la a Borsa per a recuperar part de la inversió. En aquest cas, seria la quarta companyia cotitzada en la qual l’empresari figuraria com a accionista de referència (avui són Audax Renovables, Ezentis i Atrys Health).

Publicitat
José Elías compra el 100% de La Sirena
To Top