Publicitat
Diners

La Cecot demana eliminar “traves administratives” en la creació d’empreses

La patronal celebra l’avantprojecte de Llei Crea i Creix, però és crítica en alguns aspectes

Antoni Abad, president de la patronal Cecot / Arxiu

La patronal terrassenca Cecot celebra que el Consell de Ministres d’aquesta setmana hagi aprovat l’Informe de l’Avantprojecte de Llei Crea i Creix que, tal com recull el text del document, té com a objectiu final impulsar la creació d’empreses i fomentar la seva expansió.

Antoni Abad, president de l’entitat, explica que l’esperit del document els sembla positiu, “en la línia del que hem demandat les organitzacions empresarials els darrers anys i una oportunitat per corregir un marc administratiu que estava frenant el desenvolupament de teixit empresarial”. No obstant això, la patronal és crítica en alguns aspectes.

El text de l’informe aprovat contempla la possibilitat de “constituir una Societat de Responsabilitat Limitada amb un capital social de tan sols un euro, eliminant-se el mínim legal de 3.000 euros”, una mesura que s’assegura que “promourà la creació de nous negocis i permetrà emprar els recursos alliberats en usos alternatius”. La Cecot, però, no comparteix aquesta opinió. Des de l’organització multisectorial consideren que el problema de constituir una societat no és el capital. “El que ha de treballar el Govern en profunditat és en eliminar traves administratives i burocràcia inútil. La nostra experiència, ja dilatada en el temps, ens permet afirmar que mai el capital mínim ha estat un problema per crear una empresa sinó que els problemes provenen de la gestió i les autoritzacions”, assegura Enric Rius, assessor financer de la patronal.

L’organització defensa que el capital d’una societat és l’expressió de solvència de l’empresa perquè és el que els socis aporten al seu projecte i és un factor de credibilitat i aposta pel projecte empresarial. “Fer societats amb un euro de capital significa que tot s’ha de finançar externament, la qual cosa va en la línia contrària al que defensem a la Cecot que implica reforçar el paper dels fons propis i no dependre de l’endeutament extern. Si un projecte no pot disposar d’un capital mínim de 3.000 euros és que no pot ser plantejable”, indica Abad.

Sancions contra la morositat
D’altra banda, la patronal també és crítica amb les mesures per avançar en la lluita contra la morositat en les operacions comercials, que constitueix una de les principals causes dels problemes de liquiditat i rendibilitat de moltes empreses. La llei amplia l’obligació d’expedir i remetre factures electròniques a totes les empreses i autònoms en les seves relacions comercials, però la Cecot demana penalitzacions. “Si no s’imposen mesures que penalitzin d’ofici als qui actuen segons una posició dominant, no servirà de res. En els comptes anuals les empreses informen del seu termini mitjà de pagament. Les que superen els màxims establerts legalment haurien d’estar sotmeses a una sanció proporcional a l’excés de dies i al volum de pagaments”, defensa aquí l’entitat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top