Publicitat
Diners

El preu del lloguer puja un 42% en cinc anys a Terrassa

Segons un estudi d’un conegut portal immobiliari la nostra és una de les ciutats amb un increment més accentuat juntament amb Manresa. La mitjana catalana és d’un 37%

A Espanya i a Catalunya, l’últim any s’ha registrat un descens en els preus. A Terrassa, no

Terrassa i Manresa són les dues ciutats catalanes on el preu del lloguer ha augmentat més els últims cinc anys, amb un increment acumulat de més del 40% entre juny de 2016 i juny de 2021. Així ho assegura l’estudi d’un conegut portal immobiliari que indica que la mitjana d’augment a Catalunya ha estat del 37% en aquest últim llustre.

Segons l’informe “Variació acumulativa de l’habitatge a Espanya el 2021”, basat en els preus de l’habitatge de lloguer del mes de juny dels últims anys de l’índex immobiliari de Fotocasa, a la nostra ciutat llogar una casa o un pis és ara un 42% més car que fa cinc anys i a Manresa, un 41%. Així, l’anàlisi mostra que per un habitatge de 80 metres quadrats en règim de lloguer a Terrassa es pagaven 588 euros al mes ara fa cinc anys (7,35 euros per metre quadrat el mes de juny de 2016), mentre que el 2021 es paguen 833 euros (10,41 euros per metre quadrat).

A altres ciutats amb un nombre d’habitants similar al de Terrassa els increments han estat els següents: un 31% a l’Hospitalet de Llobregat, un 28% a Sabadell i un 27% a Badalona.

A Catalunya, el preu acumulatiu de l’habitatge de lloguer ha pujat un 37% en cinc anys i un 41% en deu anys. Per a un pis de 80 metres quadrats es pagaven 784 euros el juny de 2011; 806 el 2016 i 1.103 el 2021. Així, tot i que a Terrassa l’augment ha estat més accentuat, el valor absolut del que es paga és inferior a la mitjana catalana.

Canàries i València, on més puja
A Espanya l’augment del preu els últims deu anys ha estat del 32% i el dels últims cinc, del 41%. El rànquing per comunitats autònomes l’encapçala Canàries, amb una pujada del 46% en deu anys i del 49% en cinc, seguida de la Comunitat Valenciana, amb un increment del 42% i del 46%, respectivament.

“En els últims anys, el preu del lloguer a Espanya ha patit increments sense precedents i és precisament durant aquests últims cinc anys (de 2016 a 2021) on es concentren les pujades més importants en el preu del lloguer, No obstant això, sembla que la tendència alcista ha canviat al llarg de 2020 i ara el preu de lloguer ha començat a caure després de molts anys d’intenses pujades”, explica María Matos, directora d’estudis i portaveu de Fotocasa.

Així, aquest últim any a Espanya hi ha hagut una baixada dels preus d’un 4%. A Catalunya, aquest descens ha estat més pronunciat i ha arribat fins al 6%, tot i que Madrid i les Balears se situen per davant, amb unes baixades del 10% i el 9%, respectivament.

A Terrassa no ha estat així. A la nostra ciutat, aquest últim any, el preu del lloguer encara ha seguit en augment. Ha pujat un 2%, segons les dades amb què treballa Fotocasa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El preu del lloguer puja un 42% en cinc anys a Terrassa
To Top