Publicitat
Diners

Circontrol amplia la seva planta a Viladecavalls

La companyia preveu duplicar la capacitat productiva d’equips de càrrega ràpida de vehicles i incorporar un nou laboratori d’assajos per a nous productes

Treballadors de Circontrol durant el procés de fabricació d’un punt de recàrrega de vehicles elèctrics / acn
Publicitat

Circontrol, empresa especialitzada en solucions per a la mobilitat i l’eficiència energètica amb seu a Viladecavalls, duplicarà la seva capacitat productiva en equips de càrrega ràpida de vehicles. La companyia vallesana està ampliant les seves instal·lacions amb la construcció d’una nova nau de 2.000 metres quadrats que preveu tenir finalitzada el pròxim mes d’octubre. D’aquesta manera, la planta de la companyia passarà a tenir un total de 9.000 metres quadrats.

És el tercer espai que aixeca la firma. L’auge del sector els va dur a abandonar les instal·lacions de Terrassa l’any 2010 per estrenar la fàbrica de Viladecavalls, on el 2014 van construir un segon edifici per augmentar la producció. La companyia preveu dues ampliacions més fins al 2024.

L’exterior de la nova nau de la fàbrica de Circontrol a Viladecavalls / ACN

Circontrol destina cada any un 12% de la seva facturació anual a la recerca i desenvolupament (R+D), a més de comptar amb tecnologia pròpia per al desenvolupament i la recerca. En aquest sentit, l’ampliació actual inclourà un nou laboratori d’assajos on provar i assegurar el correcte funcionament dels nous dissenys. S’hi podran realitzar proves a càmera climàtica amb potències de fins a 350 kW.

“Amb aquest nou laboratori podrem assegurar el bon funcionament dels nostres equips amb qualsevol vehicle i en qualsevol situació”, explica la consellera delegada de Circontrol, Núria Comellas. “A més, era necessari comptar amb un laboratori més avançat tecnològicament, perquè el 20% de les nostres vendes es produeixen en productes que tenen menys d’un any de vida, la qual cosa reafirma encara més el nostre compromís amb la innovació per desenvolupar les solucions més avançades”, afegeix Comellas.

Marquesines solars
D’altra banda, la companyia també ha col·locat una instal·lació solar a la teulada de 60 kWp que permetrà a Circontrol ser autosuficient energèticament i ha construït un aparcament amb marquesines solars de 100 kWp que alimenten 16 punts de càrrega lenta, conformant un total de 32 places d’aparcament de recàrrega de vehicles elèctrics, que sumades a les que l’empresa ja havia implementat prèviament a tall de “show-room” (pertanyents al segment de la càrrega ràpida, ultraràpida i semiràpida), permetran als treballadors, la direcció i les vistes recarregar els seus vehicles elèctrics amb energia solar.

El fort creixement del sector de l’electromobilitat ha fet que Circontrol hagi augmentat la seva plantilla un 13,5% des del gener, sobretot amb professionals de l’enginyeria de diferents especialitats per poder donar un impuls al departament de Recerca i Desenvolupament (R+D). En l’actualitat, el 38% dels empleats de l’empresa treballa en R+D, i la companyia preveu finalitzar l’any 2021 amb més de 210 treballadors.

En el marc dels objectius de creixement, assenyalen un previsible auge del mercat espanyol i la intenció de reforçar la seva presència a l’estranger. L’objectiu –detalla el director general, Joan Hinojo– és guanyar presència a Mèxic, introduir-se als països de l’Amèrica del nord i consolidar el mercat d’Itàlia i França. En clau europea, però, l’empresa assenyala especialment els objectius a Alemanya, on es proposen “ser líders”.

Publicitat
Circontrol amplia la seva planta a Viladecavalls
To Top