Publicitat
Diners

Cirsa col·loca 615 milions d’euros en bons

L’operació refinança les emissions actuals de la companyia. Part dels fons permetran cancel·lar un crèdit de 55 milions

La seu de la companyia, a la carretera de Castellar / lluís clotet
Publicitat

Cirsa, companyia egarenca líder del sector del joc a Espanya, ha col·locat una emissió de bons de 615 milions d’euros amb un interès anual del 4,5% i venciment el 2027.

Aquesta emissió, àmpliament subscrita per més de 100 fons d’inversió internacionals –explica la mateixa empresa–, permet refinançar amb un cost significativament inferior la totalitat de l’emissió de 495 milions de dòlars al 7,875% i el refinançament parcial de l’emissió de 663 milions d’euros al 6,25%, totes dues dutes a terme el juliol de 2018 en el marc de l’operació de compra de la multinacional per part del fons d’inversió estatunidenc Blackstone. Així mateix, l’operació permet ampliar venciments fins al 2027, destaca en un comunicat Cirsa.

L’empresa amb seu a Terrassa utilitzarà també aquest import per reduir el risc de canvi de dòlars americans a euros i cancel·lar el crèdit “revolving” de 55 milions d’euros que li va ser concedit fa un any i que vencia el desembre de 2021, reforçant així la posició financera de l’empresa.

Cirsa assegura que la cobertura de l’emissió, en què Deutsche Bank, Barclays, Credit Suisse, BBVA, UBS i Jefferies han actuat com a entitats col·locadores, demostra la confiança dels inversors en el grup, els resultats del qual “evidencien la seva solvència malgrat el fort impacte de la pandèmia en l’últim any”.

Publicitat

La setmana passada, la companyia va anunciar els resultats del segon trimestre, en què va aconseguir uns ingressos d’explotació de 247,5 milions d’euros i un benefici operatiu de 81,1 milions d’euros. L’acumulat des de principis d’any és d’uns ingressos de 403,9 milions d’euros, un 4,14% superiors als del mateix període de 2020, i un Ebitda o benefici brut d’explotació de 109,6 milions, enfront dels 37,4 milions del primer semestre de 2020, la qual cosa suposa un increment del 193%.

La multinacional ha aconseguit reduir les seves pèrdues en un 45,5% el primer semestre de l’any, fins als 105,56 milions d’euros.

Millors perspectives
A més, recentment, les agències de qualificació de crèdit (S&P i Moody’s) han millorat la perspectiva de la companyia de joc egarenca. La primera l’ha millorat des de negativa a estable, mentre que la segona ha mantingut la qualificació de l’empresa en B3 i ha canviat la perspectiva d’estable a positiva, com a reflex de “la bona gestió de la liquiditat de la companyia en la pandèmia malgrat una disrupció molt alta de les seves operacions; a la recuperació del seu Ebitda per sobre de l’esperat en el segon trimestre i a l’anunciat per al tercer trimestre”.

Publicitat
Cirsa col·loca 615 milions d’euros en bons
To Top