Diners

Empreses de Terrassa al BNew

Les companyies egarenques Leitat i Ficosa participen al BNew, la setmana econòmica internacional de Barcelona

El BNew ha reunit 35.000 assistents presencials i 700 ponents

El BNew s’alça com a l’innovador esdeveniment de l’economia que concentra empreses de tot el món durant una setmana a Barcelona. Enguany, diverses empreses de Terrassa participen en la segona edició de l’esdeveniment, que va néixer durant la pandèmia i es desenvolupa en format híbrid a diferents a llocs emblemàtics de la capital catalana. Les empreses egarenques Leitat i Ficosa, centrades en I+D i automoció respectivament, participen en algunes ponències del BNew amb el focus en la indústria 5.0 i les bases de la nova economia, tema central de l’esdeveniment.

Els deu àmbits crucials són: Logística, Immobiliària, Indústria Digital, Ecommerce. Zones Econòmiques, Mobilitat, Sostenibilitat, Talent, Ciència i Ciutat. Leitat es centra específicament en très àrees: Sostenibilitat, La Indústria Digital i el Talent Digital. Jordi Rodríguez, manager de Leitat, ofereix la ponència “Noves finestres d’oportunitats: indústria, economia i societat 5.0”, que gira al voltant de la importància de la sinergia entre tecnologia, economia i societat.

Les claus de la indústria 5.0
“No és una continuació lineal de la 4.0, sinó que es reinventa totalment. Busca posar al centre a les persones i analitzar l’impacte que aquestes tenen a la societat” va especificar Rodríguez. “Resiliència” i “sostenibilitat” són conceptes clau per a la companyia egarenca, que serveixen per entendre el nou ecosistema econòmic cap al qual ens encaminem.

Rodríguez veu en el BNew una gran oportunitat no només de transmetre i adquirir coneixements sobre la nova economia, sinó de mostrar el talent terrassenc i català al món: “És una gran oportunitat, una finestra que tens al món, el món et mira. Poses en valor el que es fa des de Terrassa i Catalunya” va comentar. S’estima que unes 35.000 persones han assistit físicament als diferents llocs de celebració de l’esdeveniment entre els dies 5 i 8 d’octubre, a banda dels que ho van seguir virtualment, i 700 experts han ofert les ponències.

Publicitat

Integrar la indústria 5.0 dins la 4.0 és crucial per a Leitat, que vol aplicar-ho als seus últims projectes: la impressora 3D, la robòtica col·laborativa, la intel·ligència artificial i el Big Data, la ciberseguretat i la manufactura avançada.
Javier Pujol Artigas, CEO de Ficosa, va centrar-se en l’afectació de la pandèmia en la indústria del país, amb la ponència “Nova etapa de la reindustrialització espanyola després COVID-19: Infraestructures i Talent”.

Espais d’innovació per a reinventar-se

A banda de centrar-se en els deu eixos clau de la nova economia, la proposta del BNew va néixer per potenciar tres àrees específiques: coneixement, networking i innovació i talent. Amb els stands d’empreses de tot el món i ponències d’experts en matèries diverses, el BNew es converteix en l’espai ideal per compartir coneixements econòmics i tecnològics que permetin reinventar la societat, com el concepte de la indústria 5.0. Alhora, permet a les empreses aplicar el networking i ampliar la seva xarxa de contactes, creant relacions productives amb diferents targets, per tal de generar les millors oportunitats. A més, l’espai és la plataforma perfecta per llançar nous productes o fer difusió de projectes, ja que s’hi concentren les últimes innovacions i tendències del sector.

Publicitat
Empreses de Terrassa al BNew
To Top