Publicitat
Diners

Foment de Terrassa ajudarà 270 egarencs a trobar feina

El projecte “Terrassa als barris”, subvencionat pel SOC, compta amb un pressupost d’un milió i mig d’euros

El projecte “Treball als barris”, una iniciativa del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) executada per Foment de Terrassa, arribarà en els pròxims dotze mesos a 270 veïns de la Maurina, Ca n’Anglada, Montserrat, Torre-sana i Vilardell per ajudar-les en la seva inserció laboral amb accions que pretenen millorar el seu grau d’ocupabilitat i facilitar una millora social i econòmica d’aquests barris.

La iniciativa va néixer l’any 2005 i en l’edició d’enguany, que va començar el 2 de novembre i s’allargarà fins al 31 d’octubre de 2022, comptarà amb un pressupost d’1.409.739,59 euros (uns 200.000 euros d’aportació municipal i 1.151,384,62 euros subvencionats pel SOC) per dur a terme diverses accions d’orientació, informació, formació i intermediació i afavorir la inserció laboral de col·lectius amb dificultats especials, com persones amb dèficit de formació, dones, majors de 45 anys, aturats de llarga durada, joves, persones amb capacitats diverses o exclusió social i nouvinguts.

La previsió és contractar 54 persones, 39 d’elles a través de contractes temporals mitjançant Foment de Terrassa per fer obres i serveis d’interès general i social en els barris esmentats a través de diversos serveis i empreses municipals.

També es reprendrà la Casa d’Oficis, un programa mixt de formació i treball en el qual 16 joves rebran formació en les modalitats de manteniment i rehabilitació d’edificis i operacions auxiliars en l’organització i funcionament d’instal·lacions esportives i monitoratge esportiu durant sis mesos, per després posar-ho en pràctica durant sis mesos més a través d’un contracte de formació i aprenentatge en equipaments municipals dels barris.

Hi seguirà havent dos punts d’orientació laboral i assessorament per a la recerca de feina a Ca n’Anglada, al centre cívic Montserrat Roig, i la Maurina, al centre cívic Francisca Redondo, on veïns dels dos barris inscrits al SOC podran obtenir un itinerari personalitzat per millorar les seves competències professionals.

De la mateixa manera, els tècnics de Foment encarregats del projecte faran un treball de prospecció d’empreses per establir col·laboracions i oferir-los assessorament, per una banda, i perquè ofereixin pràctiques o contractes, per l’altra. També es durà a terme el programa Esport als barris, que combina esport amb orientació laboral.

En l’última edició del projecte Terrassa als barris, que va acabar el passat 31 d’octubre es van atendre 339 persones (un 60% d’elles, dones) i es va aconseguir una inserció laboral per a 140 d’elles.

Per poder materialitzar la iniciativa, Foment incorporarà en la seva plantilla a 11 professionals més i incidirà en la col·laboració amb les entitats dels barris.

Segons ha explicat aquest dilluns la tinenta d’alcalde Promoció Econòmia i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, enguany el programa és més important que mai, després que la crisi econòmica provocada per la pandèmia de la Covid-19 provoqués el 2020 una caiguda de la contractació a Terrassa del 23% respecte del 2019.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top