Publicitat
Diners

Un egarenc al capdavant del Club Catalán de Negocios

El terrassenc David Martínez ha estat escollit nou president d’una associació creada fa més de 35 anys per promoure els vincles econòmics entre Mèxic i Catalunya

El terrassenc David Martínez Iborra va guanyar les eleccions del passat 6 de desembre

El terrassenc David Martínez Iborra ha estat nomenat nou president del Club Catalán de Negocios, una associació amb seu a Ciutat de Mèxic que fa més de 35 anys que treballa per impulsar les relacions empresarials entre Catalunya i el país centreamericà.

Martínez ha guanyat les últimes eleccions, celebrades el passat 6 de desembre, i ocuparà la presidència de l’entitat els pròxims dos anys, agafant el relleu a l’advocat Xavier Martorell.

Nascut l’any 1983 a Ca n’Aurell, té formació en turisme. Ha treballat en el sector hoteler i en l’actualitat és director associat de Morgan Philips Group, una consultoria del sector de recursos humans d’origen francès però amb presència a 22 països.

Martínez té 38 anys i en fa nou que viu a Mèxic. Poc temps després d’arribar-hi es va involucrar en el Club Catalán de Negocios i ara s’havia presentat a les eleccions, animat per l’anterior junta directiva.

El club vol ser un punt de trobada d’empresaris catalans, espanyols i mexicans i de suport a l’accés d’empreses catalanes a Mèxic i en sentit contrari, cap a Catalunya. Compta amb una setantena de socis entre empreses de tota mena de sectors i alguns professionals a títol individual. La majoria d’associats són empresaris i directius de companyies catalanes amb presència a Mèxic o empreses mexicanes amb caps catalans, sobretot de pimes, però també hi ha empreses punteres com Freixenet, Banc Sabadell o CaixaBank.

Un país clau

Des de l’entitat afirmen que Catalunya i Mèxic representen dos socis comercials de gran importància i destaquen la rellevància, a parer seu, que la iniciativa privada ajudi les administracions i empreses al manteniment i desenvolupament de les relacions.

“Mèxic és un país clau a nivell de regió perquè permet connectar tant amb el nord com amb el sud i el centre d’Amèrica. Per a moltes empreses és una important porta d’entrada a l’Amèrica Llatina. És un mercat estratègic”, assegura Martínez, que indica que des de Mèxic estan promovent intensament les relacions amb Catalunya i que des del Club Catalán de Negocios volen seguir unint forces amb ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa de la Generalitat, amb qui ja fa temps que col·laboren, i la delegació de la Generalitat de Catalunya a Mèxic.

De fet, membres del Club Català de Negocis van mantenir divendres una reunió amb la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, que va inagurar l’oficina física de la delegació del Govern a Mèxic, Junts van constatar la necessitat de seguir impulsant espais de col·laboració entre Mèxic i Catalunya per enfortir les relacions

A nivell intern d’associació, Martínez vol impulsar més accions de networking per estimular la identificació d’oportunitats de negoci i/o col·laboració. “La nostra activitat més destacada és un dinar mensual amb la ponència d’algun CEO, però un dels meus propòsits és impulsar-ne de noves”, explica Martínez, que assegura que més enllà de seguir potenciant els vincles econòmics i empresarials entre Mèxic i Catalunya, vol promoure més activitats amb to social. “Els negocis seran sent el nostre focus, però m’agradaria fer una mica més de comunitat”, indica.

En paral·lel, “la intenció és fer créixer el club de manera significativa. A Mèxic hi ha una important colònia de catalans i molta gent encara no ens coneix. Així, el principal repte és arribar a més gent”, comenta Martínez, que vol apropar l’entitat a les generacions més joves, sense deixar de banda les més experimentades.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top