Publicitat
empresa tèxtil Finsa amplia instal·lacions carrer trenet de baix Alberto Tallón (4)
Diners

Finsa vol créixer per fer front a l’alta demanda

La facturació de la companyia tèxtil ha pujat un 30% en cinc anys. L’empresa busca construir una nova nau

Finsa-Job Group, empresa tèxtil terrassenca especialitzada en teixits tècnics per a la filtració industrial, ha adquirit uns nous terrenys darrere de la seu que tenen al carrer de Joan Montpeó per ampliar les seves instal·lacions.

La companyia ja hi està construint una nova zona d’aparcament per als seus treballadors i una zona enjardinada amb un tancament perimetral, “que ens ajudarà a solucionar part del problema d’espai que tenim i que millora la imatge d’entrada a Terrassa”, explica Joaquim Badrinas Marcet, director gerent de Finsa.

“Tenim una llicència d’ús provisional, però el gran creixement que hem experimentat els últims quinze anys dificulta molt la nostra operativitat i eficiència i el nostre desig a futur és que quan hi hagi un nou plantejament urbanístic puguem dedicar aquests terrenys a construir també una nova nau de 2.500 metres quadrats per ampliar la nostra teixidoria i el magatzem”, comenta Badrinas.

L’empresa vol millorar la seva productivitat i donar resposta a la creixent demanda del mercat. En els últims cinc anys, Finsa ha crescut un 30% en facturació i un 20% en personal.

“El nostre pla estratègic considera que en el cas de poder construir aquesta nau, podríem incrementar la nostra facturació un altre 30% en els pròxims cinc anys i incrementar la plantilla un 25%”, explica Badrinas.

Abans de l’arribada de la Covid-19, Finsa ja va fer una inversió de més d’un milió d’euros per adquirir nova maquinària (una nova calandra i nous telers).

Dels 10 milions de facturació de l’empresa, un 80% ve de fora d’Espanya. I és que els productes que fabrica la companyia es comercialitzen per més de 40 països d’arreu del món, principalment a la Unió Europea, Japó, Rússia i Brasil. “Finsa sempre ha tingut vocació exportadora, però arran de la crisi de 2008, amb el mercat espanyol més deprimit, vam potenciar l’exportació”, explica Badrinas.

Fundada l’any 1978 per Joaquim Badrinas Barata com a continuació de l’antiga fàbrica tèxtil Sala i Badrinas, redirigint l’activitat de teixits per a moda cap a la de teixits tècnics per a ús industrial; la companyia compta actualment amb treus naus que sumen 3.000 metres quadrats, amb espai per a oficines (reformades fa quatre anys), magatzem, teixidoria, secció d’acabats de teixits, secció de confecció, i un laboratori des d’on es desenvolupen i testen els productes. Hi treballen 60 persones.

En cas de poder construir aquesta nova nau, la destinarien principalment a magatzem i logística, assenyala Badrinas, que explica que l’empresa també està renovant la seva façana principal d’entrada.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Finsa vol créixer per fer front a l’alta demanda
To Top