Publicitat
Diners

La Cambra clou amb èxit la seva participació a CVETNET

Durant els últims dos anys, l’entitat ha utilitzat metodologies innovadores per fomentar les competències digitals en empreses i ha realitzat 24 itineraris formatius individuals

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa tanca amb èxit la seva participació al projecte europeu CVETNET, una iniciativa cofinançada pel programa Erasmus+ amb l’objectiu de fomentar la capacitat de les xarxes de proveïdors d’educació i formació professional contínua i els seus membres per tal d’adaptar millor les seves organitzacions i formadors per donar suport a les pimes, els seus directius i empleats en l’aprenentatge intergeneracional envers la transformació digital. Al llarg de dos anys, la Cambra de Comerç de Terrassa ha fomentat la millora de les competències digitals de desenes d’empreses i dels seus treballadors i ha dut a terme 24 itineraris formatius individuals.

El projecte, en què també hi han participat com a socis la Cámara de España i les cambres de la República Txeca, Àustria, Bulgària, AHK-Bulgaria i Dobrich, ha utilitzat tècniques i metodologies innovadores: dinàmiques formatives amb “escape room”, “peer learning” (aprenentatge entre iguals), “mentoring invers” (professionals joves mostren a sèniors l’ús d’eines digitals) i metodologies d’e-learning (formació amb eines electròniques), metodologies totes elles publicades a la web del projecte (www.cvetnet.com) perquè les puguin utilitzar d’altres companyies. A més, la Cambra de Terrassa ha participat activament en l’elaboració dels continguts d’una formació per a formadors, validada per Cámara de España.

Prova pilot

En una tercera fase, s’estan analitzant les competències en matèria digital interpersonal, d’empreses i dels seus equips professionals. Els socis europeus de CVETNET han fet una prova pilot amb 100 itineraris, dels quals la Cambra de Terrassa n’ha fet pràcticament una quarta part (24%).

Així, es facilitarà un itinerari de formació individual per a cada treballador/a, que tindrà en compte les competències personals i les de la resta de l’equip professional.

El projecte és especialment rellevant en un context en què cal actualitzar les competències laborals per adaptar-se a la transformació digital. De fet, en un estudi fet a finals de 2020 per la Cambra de Terrassa en el marc de CVETNET, el 70% d’empreses de la demarcació assegurava que tenia necessitat de fer millores importants en la seva digitalització, sobretot en l’àrea comercial i vendes.

No obstant això, 3 de cada 4 empreses enquestades estaven satisfetes o molt satisfetes amb les eines TIC que els havien ajudat a fer front a la situació generada per la Covid-19 i un 82% estaven satisfetes o molt satisfetes amb l’accés en línia permanent a la informació per poder optar al mode de teletreball i continuar amb la seva activitat laboral.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La Cambra clou amb èxit la seva participació a CVETNET
To Top