Publicitat
Diners

Les vendes a les botigues de Comertia augmenten un 5,3%

Els establiments que conformen l’associació catalana de l’empresa familiar del retail, han superat el desembre de 2021 els ingressos obtinguts durant el mateix període de 2019

Establiment Viena del carrer de Joan Coromines

Les vendes als establiments de Comertia, l’associació catalana de l’empresa familiar del retail de la que formen part diversos comerços de Terrassa com la cadena de calçats Casas, l’empresa egarenca de matalassos Dormity, la vallesana Viena i molts altres grups amb presència també a la nostra ciutat, han experimentat aquest mes de desembre un augment significatiu respecte a les de l’últim desembre prepandèmic. En concret, les vendes aquest últim mes de l’any 2021 s’han incrementat un 5,3% respecte al mateix període del 2019, pocs mesos abans de l’arribada de la Covid-19. No obstant això, els botiguers calculen que les restriccions decretades pel Govern català per frenar l’avanç de la variant òmicron del virus han provocat que no hagin facturat un altre 16% més.

En un comunicat, Comertia informa del seu habitual indicador mensual, elaborat a partir de qüestionaris en línia entre els seus socis. Segons l’associació de comerciants, els sectors més afavorits han estat l’alimentació bàsica, amb un augment de les vendes d’un 20,7%; el dels complements i la llar, amb una pujada del 9,5%, i el de l’oci i la cultura, amb un increment del 6%.

Per contra, el més castigat ha estat la restauració, que arran de les noves restriccions i l’augment de contagis ha patit anul·lacions que li han suposat una caiguda d’ingressos del 16%.

Una pitjor campanya de Reis

De cara a la campanya de Reis, els empresaris es mostren més aviat pessimistes, i calculen (el qüestionari estava fet abans d’acabar la temporada) que les vendes d’enguany hauran estat un 4,7% inferiors a les del 2019. No obstant això, esperen remuntar les vendes per rebaixes, amb una previsió d’augment del 9,8%.

L’enquesta publicada aquest dimarts per Comertia també assenyala que gairebé una de cada tres empreses ha fet noves contractacions, mentre que un 57% ha mantingut la plantilla al desembre. Pel que fa a l’afectació de la variant òmicron sobre els treballadors, tres de cada quatre negocis asseguren que han tingut baixes per contagis.

Precisament l’aparició de noves variants és una de les principals preocupacions dels empresaris de cara al 2022, juntament amb la inflació, els preus de l’energia i els co

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Les vendes a les botigues de Comertia augmenten un 5,3%
To Top