Publicitat
Diners

Les missions comercials tornen a la presencialitat

Fotografia missions comercials presencials Cambra de Comerç de Terrassa

Després de gairebé dos anys amb reunions de negocis en format telemàtic, la Cambra de Comerç aposta per tornar a trepitjar territori

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa recupera la presencialitat en les missions comercials internacionals després de gairebé dos anys.

Amb l’esclat de la pandèmia, l’organització es va veure obligada a ajornar-ne algunes i a passar totes les possibles a format virtual, però, conscients de la importància de trepitjar el terreny i de la rellevància que té en molts països el cara a cara, han optat aquest 2022 per tornar a programar les missions comercials en format presencial. De fet, tenen previst visitar una dotzena de països al llarg de l’any.

“Un mes després de l’esclat de la pandèmia ja vam poder organitzar la primera missió telemàtica. Des d’aleshores les hem organitzat totes d’aquesta manera i la veritat és que han funcionat molt bé, però la presencialitat és bàsica per establir relacions de negoci, per això aquest any ens plantegem que totes tornin a ser presencials, si les restriccions per la pandèmia ens ho permeten”, explica Iolanda Pujol, responsable de l’àmbit de promoció internacional de la Cambra. Tot i això, l’entitat continuarà oferint la possibilitat de missions telemàtiques a aquelles empreses que ho desitgin.

Pujol comenta que la pandèmia ha servit per posar en relleu els beneficis de les reunions en línia, que permeten estalviar costos i temps i focalitzar més en aquells clients realment potencials, però assegura que la presencialitat és un factor molt important en moltes cultures per poder tancar negocis. “El que potser s’acabarà implantant serà un model híbrid on es faran unes primeres reunions telemàtiques per establir un primer contacte i després es viatjarà al país en qüestió a visitar només aquelles empreses amb què l’acord s’ha vist més factible o beneficiós”, indica.

Reestructurar estratègies

L’experta en comerç internacional admet que arran de la crisi de subministraments conseqüència de la pandèmia, moltes empreses s’han vist obligades a reestructurar la seva estratègia internacional. Pujol reconeix que algunes companyies han perdut clients de països llunyans i han hagut de buscar alternatives per vendre en altres mercats, reforçant les relacions amb clients de països europeus (més propers), però sense deixar de fer prospeccions més enllà.

La primera missió que organitza la Cambra de Terrassa aquest 2022 serà entre finals de febrer i principis de març a Mèxic i la segona, a finals de març, a Qatar. També tenen previst visitar Panamà, Costa Rica i República Dominicana, Polònia, Israel, Moscou i Sant Petersburg. Pujol detalla que la tria d’aquests països s’ha fet basant-se en la pròpia experiència de la Cambra de Terrassa. “En tenim molta a Centreamèrica, Rússia i els països exsoviètics, Israel i el Golf Pèrsic. Hi viatgem constantment i són els països on millor podem acompanyar les empreses perquè les missions siguin efectives”, argumenta.

Respecte de les dues primeres missions programades, Pujol destaca que a Mèxic, les relacions comercials sempre han sigut molt favorables per qüestions culturals i d’idioma i que és un molt bon país per a empreses que volen començar la seva internacionalització. Amb relació a Qatar, indica que juntament amb altres països del golf pèrsic hi ha força interès en productes industrials acabats i tecnològics i que en aquest sentit també és un bon mercat on exportar.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top