Publicitat
Diners

La Cecot celebra les altes automàtiques però s’oposa a la proposta de baixes autoresponsables

L’empresariat terrassenc veu amb bons ulls que les altes per Covid-19 siguin automàtiques al cap de set dies de quarantena, si no sorgeixen complicacions, tal com va anunciar dimecres el Departament de Salut. No obstant això, defensa que aquest sigui un mecanisme extraordinari i puntual.

Així es pronuncia el president de la Cecot, Antoni Abad, que sosté que “tenint en compte la situació de col·lapse dels CAP era necessari poder facilitar les altes als treballadors que trobant-se bé i sense simptomatologia veien ajornada la seva reincorporació per un problema de congestió en el sistema”.

En canvi, pel que fa a la petició del Govern català al Ministeri de Sanitat per autoritzar les declaracions de baixa autoresponsables, és a dir, sense passar pels centres d’atenció primària i, per tant, que l’acte de la baixa i l’alta es resolgui entre el treballador i l’empresa en la qual presta els seus serveis, la Cecot és clara. “No és una proposta factible per les casuístiques que pot arribar a generar”, diu Abad. L’organització multisectorial sosté que l’empresa hauria de tenir el dret de comprovar que les baixes mèdiques s’ajusten als criteris de justificació de l’absència al treball i poder comptar amb diferents vies o mecanismes de gestió més enllà de la Seguretat Social com ara que aquestes comprovacions les fessin entitats com les mútues d’accidents o la sanitat privada si es defineix bé entre els agents socials. “Quan falta una persona en un equip, repercuteix directa o indirectament en la resta de companys. Per això és important poder disposar de més informació que l’actual en relació als períodes d’incapacitat laboral temporal de la persona en qüestió”, argumenta Abad.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top