Publicitat
Diners

La vallesana Celsa destinarà residus del procés productiu a l’asfaltatge de vies

En els punts circulars de recollida i tractament de ferralla de Celsa es genera terra de sedàs que és aprofitada per a altres usos

La companyia participa en un projecte europeu que busca solucions per a una urbanització més sostenible

En els punts circulars de recollida i tractament de ferralla de Celsa es genera terra de sedàs que és aprofitada per a altres usos

La multinacional de l’acer Celsa Group, amb seu a Castellbisbal, destinarà diversos tipus de subproductes i residus del seu procés de producció a l’asfaltatge de carrers d’urbanitzacions sostenibles.

La companyia vallesana participa en una iniciativa europea anomenada Horizon 2020 PROBONO al costat de 46 socis més d’una quinzena de països. Finançat per la Unió Europea, el projecte busca proporcionar solucions validades per al disseny, construcció i operació d’urbanitzacions i edificis sostenibles, és a dir, amb zero emissions i usant materials reciclats.

Les diferents propostes es provaran en la construcció de sis barris de sis ciutats europees: Madrid, Porto, Brussel·les, Aarhus i Praga. El projecte s’ha iniciat aquest mes de gener i durarà fins a 2026, segons indica l’empresa de Castellbisbal.

Celsa, que actualment valoritza el 90% dels residus que produeix durant el procés de fabricació d’acer, proposa aprofitar els subproductes derivats del seu procés de producció per al pavimentat de vies públiques.

D’aquesta manera, Celsa testarà la forma d’aprofitar per primera vegada la terra de sedàs que es genera en els seus punts circulars (centres de recollida de ferralla fèrrica i altres residus recuperats pel grup i on es preparen per produir l’acer), així com l’escòria derivada del procés de fosa, obrint la porta a la completa valorització dels seus residus.

Avançar en l’objectiu zero residus

Amb seu al polígon industrial Sant Vicenç de Castellbisbal, Celsa té més de 120 centres de treball a tot el món i dona feina directa i indirecta a més de 70.000 persones. La multinacional recicla cada any més de 9 milions de tones de ferralla fèrrica per produir acer, obtenint novament productes d’alt valor, evitant la utilització de recursos naturals. La companyia està formada per sis grans grups empresarials amb acereries, trens de laminació, plantes transformadores, empreses de distribució, de serveis i recicladores.

La participació en el projecte europeu Horizon 2020 PROBONO permetrà a la multinacional avançar en l’objectiu estratègic de zero residus o completa valorització de residus i subproductes derivats del seu procés de producció d’acer, fixat per la companyia per a l’any 2025, d’acord amb el seu full de ruta de sostenibilitat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top