Publicitat
Diners

Estamp, en un projecte per promoure la generació d’hidrogen per electròlisi

L’empresa terrassenca col·laborarà en el desenvolupament de plaques bipolars

La companyia terrassenca defensa que l’hidrogen és un element clau en la transició cap a les energies netes

Estamp, empresa terrassenca dedicada al disseny, el desenvolupament i la fabricació de components i sistemes basats en l’estampació metàl·lica aplicats a l’aïllament tèrmic i acústic en el sector de l’automoció, participarà en un projecte finançat per la Unió Europea per promoure el desenvolupament de components innovadors per a la generació d’hidrogen per electròlisi, l’optimització del seu emmagatzematge i la injecció a la xarxa de gas natural i el seu transport des de líquids portadors.

La missió de la iniciativa, que porta per nom GreenH2Pipes i està liderada per Enagás, principal transportista de gas natural i gestor tècnic del sistema gasista espanyol, és promoure l’energia segura, eficient i neta per al segle XXI.

El paper d’Estamp es basa a col·laborar amb el desenvolupament i producció de plaques bipolars (elements mecànics clau en la generació d’electricitat en vehicles) per estampació metàl·lica per a electrolitzadors PEMWE (electrolitzadors d’aigua de membrana d’intercanvi de protons) en la generació d’un hidrogen verd que es pugui utilitzar en el sector de la mobilitat, com a combustible per a vehicles de cèl·lules d’hidrogen, entre altres aplicacions.

El projecte en què participa Estamp i que està liderat per Enagás està finançat per les Missions de Ciència i Innovació de la Unió Europea i forma part del Pla de Recuperació.

La companyia terrassenca defensa que l’hidrogen és un element clau en la transició cap a les energies netes. Des de l’empresa amb seu al polígon industrial Els Bellots asseguren que en les pròximes dècades, l’hidrogen renovable serà un vector energètic clau per descarbonitzar l’economia mundial, gràcies als seus múltiples usos en diferents sectors i amb aplicacions en els camps industrial, elèctric, domèstic i de mobilitat.

De fet, aquest dimecres es va presentar a Madrid Shyne (Spanish Hydrogen Network), el consorci espanyol més gran per a impulsar l’hidrogen sostenible, que, liderat per Repsol, agrupa 22 empreses i 11 associacions, centres tecnològics i universitats entre els quals hi ha la mateixa Enagás i una empresa vallesana, Celsa, amb seu a Castellbisbal, que busca introduir l’hidrogen en els seus processos productius per a contribuir a avançar la seva descarbonització.

El consorci desplegarà projectes en deu comunitats autònomes i comptarà amb una inversió total de 3.200 milions d’euros amb l’objectiu de promoure projectes d’hidrogen renovable en tots els àmbits de l’economia espanyola i fomentar una descarbonització a través d’aquest vector energètic.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top