Publicitat
Diners

Més altes d’autònoms i empreses al PAE de Terrassa

El Punt d’Atenció a l’Emprenedor ha tancat el 2021 amb una tímida pujada en les altes tramitades

El Punt d’Atenció a l’Emprenedor forma part de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa

El Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) de l’Ajuntament de Terrassa va tancar l’any 2021 amb una petita recuperació en el nombre d’altes d’autònoms i societats realitzades des del servei. El PAE va ajudar a tramitar el 2021 un total de 54 altes d’autònoms i societats limitades, per les 43 de l’any 2020.

El 2021 es van donar d’alta a través d’aquest servei 30 empresaris individuals o autònoms i 24 societats limitades. El 2020 havien estat, 29 i 12, respectivament. També s’havia tramitat l’alta de dues societats civils privades.

La xifra total de 2021 suposa un increment del 25,6% respecte de la de 2020, però encara queda lluny de les anteriors a la pandèmia. El 2019, les altes van ser gairebé el doble, concretament 97.

Des del servei municipal, atribueixen la davallada de 2020 a l’aturada per l’esclat de la pandèmia. “Aquesta disminució en l’alta d’empreses s’ha mantingut el 2021, tot i que ja dona senyals d’una lleugera recuperació”, assenyalen. “La dada positiva és que no ha augmentat el nombre d’empreses que s’ha donat de baixa, almenys a través de Punt d’Atenció a l’Emprenedor”, destaquen.

De fet, les baixes tramitades des del PAE també s’han reduït els últims anys: el 2019 van ser onze, el 2020, nou, i el 2021, cinc. En tots els casos van ser d’empresaris individuals o autònoms.

Fixant-nos en les dades de l’últim any per sectors, l’activitat que acumula més altes és la dels serveis (39), seguida de la del comerç (10). En indústria es van registrar tres altes i en construcció, dues; una correlació força semblant a la dels anys anteriors.

Des de l’arribada de la Covid, el PAE presta el servei telemàticament. Tot i això, des de l’Ajuntament asseguren que la valoració dels usuaris s’ha mantingut pràcticament inalterable. El 2019 va ser d’un 9,84 de mitjana; el 2020, d’un 9,8 i el 2021, d’un 9,83.

“La valoració del servei per part dels usuaris continua sent altíssima. Un dels punts més ben valorats és que ara es pot signar la constitució de l’empresa de manera digital, facilitant els tràmits i evitant desplaçaments dels usuaris”, indiquen.

Una de les persones ateses l’any passat és la Berta Navarro, que es va tornar a donar d’alta com a autònoma, després d’haver-se donat de baixa arran de la pandèmia. El primer cop ja ho va fer a través del PAE. “Organitzava viatges al Nepal a través d’una empresa, però volia posar-m’hi pel meu compte i no sabia quina era la fórmula més convenient per a mi. Allà em van ajudar a veure que era la d’autònom”, diu l’egarenca, que combina aquesta activitat amb la de disseny i venda de joies. “Els tràmits burocràtics són molt enrevessats. Si no fos pel PAE, hauria pogut cometre algun error o hauria hagut de recórrer a una gestoria. D’aquesta manera va ser més fàcil”, afegeix.

A l’Albert Puig el van ajudar a constituir una societat limitada. Ha creat una app per ajudar les persones amb dependència i els seus familiars a teixir la seva pròpia xarxa de suports en el seu entorn habitual. “Necessitava una forma jurídica que donés suport a la meva idea i des del PAE em van facilitar tots els tràmits. Si ho hagués hagut de fer pel meu compte, m’hauria sortit més car i segurament m’hauria equivocat en algun pas o m’hagués deixat algun paper”, comenta.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Més altes d’autònoms i empreses al PAE de Terrassa
To Top